fallback

Съдът насрочи нова експертиза за "Лукойл"

Допълнителната информация по иска срещу отнемането на лиценза ще се гледа в края на септември или началото на октомври

15:12 | 31.08.11 г. 2

Допълнителна експертиза ще изяснява дали измервателните уреди в данъчните складове на бургаската рафинерия „Лукойл Нефтохим”- Бургас и нефтения терминал „Росенец" са монтирани в изисканите от закона места и дали инсталирането им е започнало в законосъобразния срок, предаде БТА..

Това реши Административният съд в София на проведеното днес първо заседание по делото, образувано по повод жалбата на "Лукойл" срещу решението на агенция "Митници" да отнеме разрешителните на рафинерията.

Лицензите бяха отнети на 22 юли заради неспазването на срока за монтаж на уредите. Въпреки забраната рафинерията и терминалът "Росенец" продължават да работят, тъй като Върховният административен съд реши, че производственият процес може да продължи, докато делата по същество не приключат.

Вещите лица, който ще изготвят експертизата, ще бъдат назначени до три дни. Допълнително адвокатите на "Лукойл" поискаха от съда да се изпрати допитване до Съда на Европейския съюз за това дали нормата на Закона за акцизите и данъчните складове, която урежда монтирането на измервателните уреди, не противоречи на европейската практика.

Следващата дата на процеса е насрочен за 28 септември, но ако експертизата не бъде готова дотогава, делото ще продължи през октомври.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:55 | 12.09.22 г.
fallback