fallback

ОДС да подкрепи кандидатурата на Прошко Прошков за кмет на София, искат от ДСБ

Въпреки водените преговори СДС не са успели да убедят останалите партии в обединението, че и кандидатурата за кмет на София трябва да е единна

17:02 | 30.08.11 г.

Демократи за силна България ще приемат разширение на "Синята коалиция" само ако ОДС подкрепи Прошко Прошков и оттегли кандидатурата на Стефан Софиянски като кандидат-кмет на столицата, съобщи пред БНР председателят на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев.

Обединение на десните партии според ДСБ означава подкрепа за Румен Христов на президентските избори и за Прошко Прошков на местните, категоричен бе Методиев.

„Ще приемем Синя коалиция плюс само ако ОДС подкрепи Прошко Прошков и оттегли Стефан Софиянски. Ако ОДС играе срещу Прошков в София, не само, че се нарушава споразумението, но и искането за регистрация става практически невъзможно“, каза той.

Въпреки водените преговори СДС не са успели да убедят ОДС, че и кандидатурата за кмет на София трябва да е единна. СДС обаче застават твърдо зад кандидата на ДСБ Прошко Прошков, заяви председателят на предизборния щаб Борис Марков.

Миналата седмица СДС и ОДС (БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев, Демократическа партия на Александър Праматарски, Движение "Гергьовден", водено от Любен Дилов-син, и ССД на Софиянски) подписаха споразумение за подкрепа на десния кандидат за президент Румен Христов.

От ДСБ не са изненадани от подкрепата за Прошков, дадена им от РЗС. Решението на партията на Яне Янев е едностранно, като преговори с хората на Костов не са водени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:00 | 13.09.22 г.
fallback