fallback

Йорданка Фандъкова ще се бори за втори мандат

От ГЕРБ издигнаха Ирена Соколова за кмет за Перник, а Никола Белишки – за Панагюрище

15:14 | 30.08.11 г.

Очаквано ГЕРБ издигна днес Йорданка Фандъкова за кандидат-кмет на София. Номинацията й беше представена лично от шефа на предизборния щаб на управляващите Цветан Цветанов, който обяви последната група от кандидат-кметове на партията.

"Фандъкова с нейните качества – всеотдайност, добротата и способността да изслушва, ще се бори да запази кметското място в столицата", мотивира избора Цветанов. "Община София е специална и тя е черешката на тортата. Столична община е изключително важна за ГЕРБ", обобщи шефът на предизборния щаб.

Сегашният кмет на София встъпи в длъжност на 15 ноември 2009 г. Преди това тя беше избрана за депутат от ГЕРБ, а от 2005 г. до юли 2009 г. беше зам. кмет на столицата, припомниха от предизборния щаб на партията.

Още двама депутати от ГЕРБ са номинирани за кметове на общини. Ирена Соколова ще се състезава за кметското място в Перник, а Никола Белишки – за Панагюрище.

В 252 общини управляващата партия е издигнала собствени кандидати, а в шест участва в коалиции. ГЕРБ ще подкрепи инициативни комитети на независими кандидат-кметове в други шест общини.

Таня Христова е номинирана от ГЕРБ за кмет на община Габрово. Иван Неделчев е кандидатът за Търговище. Досегашният кмет на Созопол Панайот Рейзи е подкрепен за още един мандат на поста.

С обявяването на последните 65 кандидат-кметове завършва първият етап от работата на предизборния щаб на ГЕРБ, отчете Цветанов.

Още новини за Избори 2011 четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:19 | 03.09.22 г.
fallback