fallback

Преглед на печата за 13 август

08:58 | 13.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Даренията за МВР - радикално решение, но с малки изключения в. Дневник

В понеделник, след като министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се върне от отпуск, се очаква радикално решение на проблемите с даренията за вътрешното министерство. Това заяви на пресконференция зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Той призна, че сегашната практика за дарения за МВР крие "много морални дефицити" и обеща ново развитие по разрешаването на проблема в първите дни на следващата седмица.

Вучков каза, че е добре да има две-три изключения от пълна забрана на даренията, като даде за пример възможността общини да дават горива на полицейските управления. По думите му, допустимо е и да бъдат позволени дарения на техника, такива от международни институции, както и от фирми с държавно участие. В тази връзка той спомена фирмата на МВР, изпълняваща поръчката за оборудване на границите по шенгенските критерии, "БМВ".  24% от българите не искат касови бележки в. Сега 24,2% от българите не изискват финансови документи като фактури и касови бележки, съобщи доц. д-р Емилия Ченгелова, експерт-социолог в проект "Ограничаване и превенция на неформалната икономика", изпълняван от Асоциацията на индустриалния капитал в България в партньорство с КНСБ. Наред с това 25% от населението декларира готовност да работи без трудов договор, а цели 43,8% са готови да работят на трудов договор за една сума плюс устни договорки за по-голямо заплащане. "Хората са силно разколебани в своите оценки и мнения за сивата икономика. Те осъзнават нелегитимния характер на сивите практики и щетите, които се нанасят върху изрядните работодатели. Но в същото време ниският жизнен стандарт и липсата на доверие в държавните институции принуждават около една трета от работещите да приемат (понякога мълчаливо, а друг път активно) участието в сивите практики", отбеляза още д-р Ченгелова. Венчавки само в храма в. Стандарт

От 2012 г. венчавките вече ще стават само в църква. На духовниците е забранено да благославят нови семейства в ресторанти, беседки, полянки, самолети, под вода и в пещери, каквато е новата мода. Досега поповете угаждаха на младоженците и пристигаха с кадилницата, където ги поканят. Решението на Светия синод е вписано в църковното календарче, което вече се продава.

"Не се позволява венчаване извън енорийския храм", пише изрично в разпоредбата. "Това означава, че не може да има венчание извън Божия храм. Унижение за тайнството е то да бъде извършвано в ресторант", каза пред "Стандарт" Ловчанският митрополит Гавриил.  Според него от записаното не следва, че миряните са длъжни да се врекат пред Бог само в храм на енорията си, където живеят. "Не сме ограничавали хората", категоричен бе владиката.

Германски туристи предпочитат Слънчев бряг пред Майорка в. Новинар Германските туристи предпочитат Слънчев бряг пред испанския курорт Майорка. Това съобщи радио "Дойче веле", което излъчи материал за предпочитаните летни дестинации на своите сънародници. По последни данни около 70-80 процента от посетителите на Слънчев бряг са германци. По-голямата част от тях са студенти, които са предпочели да изкарат баловете си именно в нашата страна. Цената от 300 евро за една седмица ол инклузив също се е оказала решаваща за избора на курорт, смятат от „Дойче веле”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:30 | 19.08.22 г.
fallback