fallback

Блокираха движението на влаковете от София до Бургас при строителството на Тракия

Стоманен пилон, изпуснат от кран върху жп линията до Сливен, причини щети върху елмрежата и релсите

18:40 | 27.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Строителят на лот 3 на магистрала „Тракия“ - гръцката фирма „Актор“, блокира днес движението на влаковете по направлението София – Бургас, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Тази сутрин при изграждането на надлез, който е част от „Тракия“, от кран е изпусната греда, която според експерти тежи около 30 - 35 тона. При падането й няма пострадали хора.

Строителят е монтирал стоманените пилони на надлеза, уточни пред Investor.bg Бисер Минчев, главен ревизор по безопасността в Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Минчев посочи, че има щети по елмрежата и по железния път. В резултат движението е спряно между гарите Кермен и Безмер.

За всеки случай НКЖИ трябва да изчака свалянето на всички стоманени пилони от фирмата, за да приключи с ремонта. Според Минчев движението на влаковете ще бъде възстановено още днес.

В момента търпим много щети, защото влакове закъсняха и бяха отклонявани по обходен маршрут, допълни той.

От пътната агенция поискаха „Актор” да поеме разходите за придвижването на пътниците на БДЖ с автобус, както и разходите за възстановяване на контактната мрежа. Възможно е да бъдат наложени санкции на строителя, твърдят от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:34 | 08.09.22 г.
fallback