fallback

Бойко Борисов е решил да се кандидатира за президент при следващите избори

Имало опасност да бъдат запорирани сметките на Столична община

11:47 | 27.07.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

Ще се кандидатирам за президент на следващите избори за държавен глава, каза премиерът Бойко Борисов пред ТВ7. „След пет-шест години вече ще съм и на възраст, ще се оженя тогава“, обеща той.

При сегашните избори за президент няма вариант ГЕРБ да се коалира със СДС, имаме свой кандидат и ще го обявим на 4 септември, коментира Борисов.

Той припомни, че магистралите остават приоритет за правителството и е свършена доста работа по „Люлин“, „Тракия“ и „Марица“, като вече се работи и по две отсечки на „Хемус“.

За „Струма“ преговаряме с Брюксел участъкът в Кресненското дефиле да е вместо магистрала, четирилентов път. Така ще се спестят 300 – 400 млн. евро, съобщи Борисов. Той допълни, че вече при строителството на големи инфраструктурни проекти няма да се търси изпълнител на принципа на предложената най-ниска цена. При такава трудна магистрала като „Струма“ например трябвало да се строи от големи фирми.

Премиерът коментира, че вече се подготвят проектите, които ще бъдат финансирани с евросредства през следващия бюджетен период на ЕС 2014 – 2020 г. Сред тези проекти са седем четирилентови пътя, например Русе – Шумен, Пловдив – Асеновград, Варна – Дуранкулак (Констанца), тунела под Шипка и др.

Борисов предупреди за голям скандал, който се развихря в София. Столичната община е била осъдена да плати 12 млн. лева за отчуждителни процедури на ул. „Тодор Каблешков“. Сега имало опасност да й бъдат запорирани сметките.

Премиерът посочи като друг приоритет изграждането на качествен туризъм в България, който да замени алкохолния туризъм в курортите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:21 | 13.09.22 г.
fallback