fallback

Свързват предсрочно касовите апарати с НАП за неиздаване на фискален бон

Е-връзка с приходната агенция ще трябва да се осъществи до 10 дни след съставяне на акта за нарушение на съответния търговски обект

11:43 | 25.07.11 г.

Всеки търговец, който не издаде касова бележка, ще бъде задължен да свърже с Националната агенция за приходите (НАП) касовия си апарат в 10-дневен срок от установяване на нарушението, съобщиха от ведомството.

Това предвижда проектът на Наредба за изменение на Наредба Н-18 за регистриране и отчитане на продажбите в търговските обекти чрез фискални устройства.

Предсрочно с данъчните ще трябва да се свържат и всички фискални устройства на търговски обекти, при които инспекторите на НАП констатират нарушение на реда и начина на регистриране, въвеждане или извеждане от експлоатация на касовия апарат. Според предвижданите промени е-връзка с приходната агенция ще трябва да се осъществи до 10 дни след съставяне на акта за нарушение на съответния търговски обект.

Крайният срок за свързването на всички касови апарати с информационната система на приходното ведомство е 31 март 2012 г. Изключение правят единствено фискалните устройства на аптеките и търговците на зърно, регистрирани по ДДС. Според последните промени в Наредба Н-18 търговците на дребно с лекарствени средства трябва да осигурят дистанционна връзка на фискалните си устройства с приходната агенция до края на август, а търговците на зърно - до края на ноември 2011 г.

26 хил. касови устройства вече имат дистанционна връзка с информационната система на НАП. До този момент е-връзка с НАП са осигурили и 700 аптеки и дрогерии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:36 | 14.09.22 г.
fallback