IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази

Успяхме да излезем от кризата, без да вземаме външни заеми, без да вдигаме данъци и без да влизаме в големи дефицити, изтъкна финансовият министър

15:37 | 23.07.11 г. 57
Дянков: Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази

Успяхме да излезем от кризата, без да вземаме външни заеми, без да вдигаме данъци и без да влизаме в големи дефицити, което обяснява защо бе покачен кредитният ни рейтинг. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков при откриването на реконструкцията на Лот 8А при пътен възел "Петолъчката", цитиран от БТА.

Дянков изтъкна, че само още три страни от ЕС – Швеция, Финландия и Естония, са минали по този начин през кризата.

"Износът през първата половина на годината се увеличи с над 52%, добре се развива селското стопанство, както и инфраструктурата в страната, остава да подобрим вътрешното потребление на населението. Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази", каза вицепремиерът.

Край пътен възел "Петолъчката" бе положена първата копка на реконструкцията на Лот 8А по проект "Транзитни пътища V" с обща дължина 32,7 км.

Предстои ремонт и усилване на съществуващата асфалтова настилка, увеличаване на габаритите на пътя, реконструиране на две пътни кръстовища, както и ново отводняване, водостоци, предпазни огради, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Стойността на обекта е 5,7 млн. евро без ДДС, като 65% от средствата са осигурени от Европейската инвестиционна банка, а останалите са от държавния бюджет.

Регионалният министър Росен Плевнелиев съобщи, че бъде разработен допълнителен проект за укрепване на заблатените зони на четвъртата отсечка на автомагистрала "Тракия" между Ямбол и Карнобат. Това няма да забави строителството на магистралата, увери министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

26
rate up comment 11 rate down comment 7
neduded
преди 12 години
OPASEN: въпросът ти всъщност има много възможни отговори, а не само "за да краде от държава" накъдето ми се струва че отива аргумента ти. Лично познавам хора с по-висока заплата от тази на Дянков, които са се върнали в България за пъти по-малко пари на месец, но по-добри дългосрочни перспективи. Да ти отговоря на въпроса с въпрос: ако смяташ че Дянков се е върнал в България за да прави пари от далавери, защо според теб не прие заем от МВФ лятото на 2009-та когато бюджета беше зле, МВФ и без това се натискаха да ни дадат заем, а той щеше да си вземе дежурния за такъв род политически решения процент? Румъния го направи. Унгария също. Милен Велчев (понеже правиш аналогия между Велчев и Дянков), също щеше да го направи, че дори се изказа и публично в подкрепа на такъв заем. Защо според теб това не се случи? П.П. Книгите на Маслоу са добро четиво за това какви ценности може да има един човек.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 15 rate down comment 4
STRAHO
преди 12 години
Отговорът би могъл да е следният: Поста на финансов министър е крачка нагоре в кариерата му. Поста му дава възможност да реализира възгледите си за развитието на икономиката на практика. При успех биха му се отворили много врати и на международната сцена. Според мен такива аргументи като заплатата му тук са неуместни. Тя просто не го интересува според мен и си я взема проформа. Дали ще е 3 000 или 30 000 все е малко:)...Всичко това обаче за нас, няма абсолютно никакво значение. Важни според мен са политиките които прокарва и разбира се резултата от тях за НАС!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 6 rate down comment 9
all_trader2
преди 12 години
подставено лице е . Велчев поне разбираше от финанси , този грам не разбира ни от финанси ни от икономика . парашутист . като цяло и двамата имат една и съща цел - да разсипят Бантустана . който е разбрал накъде отиват нещата си е бил шута от Бантустана или се говти да си го бие . за ситуацията в страната следете демографията- тя е СЪДБА . най-точно определението за този го е казал колегата Абитуриент - с една дума точно и ясно ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 9 rate down comment 8
OPASEN
преди 12 години
Определено съм ОПАСЕН :-)) хехехИзвинявай, ама кой да засегна, ако не ГЕРБ - нали те водят политиката, нали Дянков е техен представител!?Гледам, ти си засегнал тройната вихрушка в типичен стил ГЕРБ - те са виновни за всичко и за това ние нямаме резултати, а това е вече повече от 2 години !!! Аман от извинения ...Дянков не знам каква личност е, но то и Милен Велчев беше факир и го доказа, де ;-)) Понеже аз говоря с доводи, ще ти задам един въпрос, който до сега всеки избягва, а като го задам никога няма отговор - ще пробвам с теб !Питам:Защо корифей, като Дянков, с десетки хиляди лева заплата на Запад ще дойде в България за 3000 лева на месец ???Чакам отговор :-))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 2 rate down comment 5
rover
преди 12 години
Ще напиша някои неща, защото мисля, че не съм разбран правилно. Нямам нищо против Дянков и икономическата политика, провеждана от ГЕРБ. Лично аз нямам капацитет, за да определям кое как да става. Но това не ми пречи да виждам кое е вярно и кое не. За какво излизане от кризата в световен, европейски и национален мащаб се говори? Какво става в момента в САЩ и Европа? Не са взети никакви поуки от станалото в последните години, а мерките, които се вземат, според мен са палиативни. Та тук е грешката на тези, които ни управляват. Опитват се да вселят дух на оптимизъм. Може, ама сред хора които не с в час. Ама и там няма как да стане, защото тези хора статии като тази не четат.Просто да сравним процента положителни мнения за казаното от Дянков с отрицателните мнения. Там е истината, а не в матросовския плам и обидните думи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 22 rate down comment 7
STRAHO
преди 12 години
Дянков просто е най - способния финансов министър който сме имали!!! Досега срещу него съм чел и слушал само популистки коментари ! Един вид разчитане и тълкуване на фактите както дявола чете евангелието !:))).. Тук няма религии няма заслепявания и прочие глупости ! Има просто ФАКТИ! Разбира се всички искаме да сме по добре. За момента обаче, по- способно правителство от това на ГЕРБ, просто не виждам коя политическа сила би могла да излъчи! Ако някоя политическа сила покаже по способни лица на хоризонта, е ДОБРЕ ДОШЛА!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 10 rate down comment 7
global_dj
преди 12 години
Опасен ли си, *** ли си, не знам, но също не знам и защо засягаш темата "ГЕРБ". Криворазбрана му работа, тука става въпрос за личност като Дянков, а не говоря за партии или каквото и да е било. Споменавам и напомням тройната вихрушка, която за много хора е едно недоразумение на природата, оплоскаха всички държавни структури, и сега очакваме за две години средна заплата от 1000 евро... А дали е възможно това? Не, тук говорим за мерки и рестрикции, предприети специално от финансовия министър, когото го хвалят световни институции. За мен не е важно какво мислят тука "хейтъри" като теб примерно, знам, че не отговаря на истината, но някакси много започнах да се дразня на празните ви приказки. Граничи си с простотията. Айде точно теб ще те направим нашия следващ финансов министър, ти ще ни изведеш от кризата за една седмица, вярвам го! Абе въобще пълна комедия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 6 rate down comment 9
OPASEN
преди 12 години
Благодаря, че си допълнил картинката :-)т. 1 - Безработица - ужасен ужас !!! Обяснява и т. 4 :-))т. 2 - спад на ПЧИ - какво по-лошо от това за една куха икономика, като нашата !!!т. 3 - ръст на БВП - демагогията на власт имащите да представят цифри работи с пълна сила !!!т. 5 - разходи за фиска - идва деня на разплатата и големите разходиА нали знаете, че най-силни са първите 1-2 години от управлението на една партия!? Представете си тогава по тази логика какво ни чака от догодина ;-))Аз бих казал, че Дянков вижда не светлината от лунапарк, а от влак, идващ срещу нас в тъмен тунел...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 6 rate down comment 8
OPASEN
преди 12 години
Ти си бая заслепен ГЕРБ-аджия - познавам и други такива, като теб :-))До толкова си заслепен от ореола на вожда, че каквото каже той, това е и друго няма!! ;-)Изобщо, идеологията ГЕРБ си е направо религия, на която всеки вярва сляпо...Ако си отвориш очите и погледнеш реалността и фактите, това ще бъде твоето духовно и всякакво пробуждане :-))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 6 rate down comment 12
Graf
преди 12 години
А дано, ама надали. Или поне не се вижда по данните от икономиката.1. Пазарът на труда - и в Q2 НСИ отчита ръст на безработицата на годишна база. Съвсем не малък. Кога ще се обърне тренда знае само Господ.2. ПЧИ - вместо да отчитаме ръст на преките чуждестранни инвестиции ние отчитаме спад и отлив на капитали.3. Ръстът на БВП - кух. През производствения метод се вижда, че ръста е само от корективите. Демек, администрациите имащи право да събират пари действат. БДС по цени от 2000 година е замръзнал и спи.4. Доходите и потреблението се сриват. Тук вече проблемът става хроничен. Няма как 2012 година да бъде по-добра за хората, ако те нямат работа и нямат стабилни доходи.5. 2012 ще е тежка и то гледна точка на фиска. Идва падежът на еврокнижата през януари 2013, което означава че финансовото министерство ще набира ресурс. И не само за това. И избори има в същата тази 2013 година....Въобще, по скромното ми мнение, светлините които вижда Дянков не са от лунапарка...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още