IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков: Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази

Успяхме да излезем от кризата, без да вземаме външни заеми, без да вдигаме данъци и без да влизаме в големи дефицити, изтъкна финансовият министър

15:37 | 23.07.11 г. 57
Дянков: Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази

Успяхме да излезем от кризата, без да вземаме външни заеми, без да вдигаме данъци и без да влизаме в големи дефицити, което обяснява защо бе покачен кредитният ни рейтинг. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков при откриването на реконструкцията на Лот 8А при пътен възел "Петолъчката", цитиран от БТА.

Дянков изтъкна, че само още три страни от ЕС – Швеция, Финландия и Естония, са минали по този начин през кризата.

"Износът през първата половина на годината се увеличи с над 52%, добре се развива селското стопанство, както и инфраструктурата в страната, остава да подобрим вътрешното потребление на населението. Следващата година ще бъде по-добра за хората от тази", каза вицепремиерът.

Край пътен възел "Петолъчката" бе положена първата копка на реконструкцията на Лот 8А по проект "Транзитни пътища V" с обща дължина 32,7 км.

Предстои ремонт и усилване на съществуващата асфалтова настилка, увеличаване на габаритите на пътя, реконструиране на две пътни кръстовища, както и ново отводняване, водостоци, предпазни огради, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка.

Стойността на обекта е 5,7 млн. евро без ДДС, като 65% от средствата са осигурени от Европейската инвестиционна банка, а останалите са от държавния бюджет.

Регионалният министър Росен Плевнелиев съобщи, че бъде разработен допълнителен проект за укрепване на заблатените зони на четвъртата отсечка на автомагистрала "Тракия" между Ямбол и Карнобат. Това няма да забави строителството на магистралата, увери министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

56
rate up comment 2 rate down comment 0
OPASEN
преди 12 години
Нещо повече - народът ни е повече от глупав, защото иначе как ще изберем изветрял старец (НДСВ - 2001), бившите подтисници (БСП - 2005), чист престъпник от мутренския период на България (ГЕРБ - 2009) и почти винаги в комбинация с турската партия ДПС ???Ама така е, след като пускаме бюлетини само за шоуто, а тия с наказателния вот са просто смешни - кой точно наказват, че не се сещам :-D хахахаНай-лошото е, че след 10.Ноември.1989 година вече се смени едно поколение, а нещата вместо да се подобряват май към по-лошо отиват...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
55
rate up comment 2 rate down comment 2
all_trader2
преди 12 години
Дянков е подставено лице .- марионетка , комик който е пуснат тук с цел да разсипе България . ТОВА Е ИСТИНАТА . всички брътвежи за фискалана дисциплина и оправяне е за хвърляне на пясък в очите на хората акато гледам коментарите долу българинът се оказва изнвючително глупав и лесно манипулируем . *** - не ве ли писна да ви лъжат и разиграват разни комици .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
54
rate up comment 4 rate down comment 3
OPASEN
преди 12 години
Цитат:"Идеята на Дянков е проста : Подтиска се вътрешното търсене ... ... ..."Това трябва ли да го коментираме изобщо?! :-D хехех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
53
rate up comment 1 rate down comment 4
data
преди 12 години
Идеята на Дянков е проста : Подтиска се вътрешното търсене чрез замразяване /или намаляване / на доходите с цел извличане на конкурентно предимство . Общо взето това е по мекия вариант от :1. Полския - обезценяване на националната валута / невъзможно заради валутният борд /2. Естонския - рязко смъкване на бюджетните разходи : но да не забравяме че говорим за различен тип общества , подобна стъпка май е невъзможна в южна държава . 3. Стимулиране на вътрешното търсене чрез надуване на бюджетни дифицити в стил САЩ , смятам всички са съгласни че е невъзможно в нашата действителност .Така че стратегията на Дянков или на който я е измъдрил общо взето работи като комбинация от замразени доходи / които реално инфлацията намалява / и умерени бюджетни дифицити които намаляват в средносрочен план + използване на натрупани резерви с цел удържане на бюджетните дифицити в контролируеми граници . Общо взето е доста разумно , поне според мен .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
52
rate up comment 1 rate down comment 2
OPASEN
преди 12 години
Той Дянков така затегна бюджета, че бизнеса умря (!), а това означава, че от тук нататък приходната част ще намалява (мъртвите не плащат данъци!), т.е. май ще трябва още да го затяга тоя бюджет, та направо да ликвидира бизнеса :-)А, бе, цялата работа е, че ГЕРБ крадат като за последно, а е криза и това ще убие хора и фирми...Ето сега, гледам една прясна статия тук:http://***.investor.bg/news/article/120575/332.htmlЗабелязвате ли, че окончателното одобрение на проекта от Европейската комисия го очакваме до края на годината !?!? ;-)Тия толкова бързат да си завъртят далаверите, че даже не чакат одобрение, а ако изникне нещо и няма одобрение, то кой ще е платил тази магистрала ???ДДС се покачило - какъв индикатор е това на фона на инфлацията??Ами, то като се вдигнат цените и ДДС-то се вдига ;-) хехехА, бе, hellwitch, за какви излишъци пишеш??Я се събуди малко :-))Виж каква нова вълна на криза се задава от Европа, виж каква мутра ни управлява, виж тенденциите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
51
rate up comment 5 rate down comment 4
Императорът
преди 12 години
Не знам, но сутринта някакъв болен поддръжник на картофоглавият и неговата клика ме нагруби и наруга с най-каруцарски изрази на лично съобщение - какъвто кумирът, такива и последователите.Въобще не му отговорих - не желая да падам до нивото на такива ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 3 rate down comment 3
Graf
преди 12 години
Винаги съм се учудвал, как при наличие на толкова информация в нета сте така усърдни в лъженето? Рекордният излишък през 2008 година бе запазен. Така както бе в ЗДБРБ. Бе "харчен" свръх излишъка, а не излишъка. Не е 4 милиарда, а 1-5 милиарда, от които 500 милиона отидоха в ББР. Тях Дянков ги похарчи за цесиите с фирмите през 2010 г. Какъв заем, като Орешарски изкупи дълг? През декември 2008. В размер на близо 300 милиона.Споко. Данков вече е дръпнал 1.5 милиарда заеми. И още ще дърпа, защото през 2013 идва падежът по еврокнижата. 1.6 милиарда лева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 5 rate down comment 2
hellwitch
преди 12 години
Е да ама по-добре както стана парите от брейди облигациите да са в хотелчета на брат му в БГ отколкото някой като Сорос, който и 1$ няма да върне в БГ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 6 rate down comment 1
FINTA
преди 12 години
Напълно подкрепям, само дето тва за Велчев не ме радва особено, заради неговите брейди облигацийки, хотелчетата на брат му и снимки по кораби...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
47
rate up comment 10 rate down comment 6
hellwitch
преди 12 години
Източване на бюджета ?!? Я се стегнете Дянков затегна бюджета. Ако се запази тенденцията от първата половина на тази година - догодина по това време ще обсъждаме, защо пак има излишък!За "кризата" - ДДС се покачва и е най ясния индикатор за възстановяване на потреблението. Продажбите на нови автомобили растат запазва се ръста в износа. И ако миналата година ръста на износа се обясняваше лесно с ниската база, то тази година базата вече не е толкова ниска. Още 1 година с тази тенденция и може дори да отидем на търговски излишък - нещо невероятно до преди 2 години.Да Дянков имаше грешки - опита да балансира бюджета 2009 като спря да плаща, идеите за вдигане на данъци(като ДДС). Но като цяло е може би най-добрия министър на финансите, който сме имали.(само Велчев беше горе долу на неговото ниво)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още