fallback

ГЕРБ представи още 21 кандидатури за местните избори

От НДСВ също обявиха предложенията си за кметския стол

15:46 | 22.07.11 г.

Партия ГЕРБ представи днес 21 кандидатури за местните избори през есента, съобщи БТА. От тях четирима души са депутати, четирима са действащи кметове, двама са общински съветници. С тези кандидатури управляващата партия е обявила до момента общо 69 номинации за кандидат-кметове в страната.

Следващата седмица ще бъдат представени още 60 или 80 кандидати, съобщи председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Кирил Йорданов е номиниран от ГЕРБ за пореден мандат във Варна. Депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев е кандидатурата за кмет на Видин. Заместник-кметът на Враца Петя Аврамова ще се състезава за кметския пост.

За Плевен е номиниран изпълнителният директор на УМБАЛ в града доц. д-р Димитър Стойков. В Пазарджик е номиниран Тодор Георгиев, общински съветник от партията. Досегашният кмет на Ямбол Георги Славов е излъчен повторно като кандидат за кмет. Депутатът Цветан Сичанов е изборът за Самоков.

В кампанията за Своге ще участва Жоро Цветков. Депутатът от ГЕРБ Вяра Петрова пък е номинацията за кмет на община Карнобат. Депутатът от ГЕРБ Иво Димов е кандидатът за кмет на Димитровград. Бившият началник на районното полицейско управление в Лом и заместник-областен управител на Монтана Иво Иванов е номинацията за Лом.

От НДСВ също обявиха имената на кандидат-кметовете си. От партията ще атакуват кметския стол във Велико Търново, където е издигната кандидатурата на Красимир Генчев. Кандъдатът за кмет на Видин е Цветан Ценков, за Добрич – Георги Желев, за Плевен – Стефан Петков, за Пловдив – Славчо Атанасов, за Русе – Румен Януаров, за Стара Загора – Данчо Данев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:20 | 06.09.22 г.
fallback