fallback

ГЕРБ съзря в атаката срещу правителството ръката на сивата икономика

Парламентарната група на мнозинството излезе със специална декларация по повод подготвяния вот на недоверие към кабинета

13:01 | 15.07.11 г. 4

Зад атаката, която се води срещу правителството, прозират засегнати финансови интереси на хора от сивата икономика, пазени грижливо години наред и от червени, и от сини. Това се посочва в декларация на парламентарната група на ГЕРБ, прочетена от парламентарната трибуна по повод на готвения вот на недоверие срещу кабинета на Бойко Борисов, предаде БТА.

ГЕРБ винаги е подкрепяла и продължава твърдо да стои зад политиките в областта на сигурността, заяви депутатът Анастас Анастасов, който представи позицията на парламентарната група.

От ГЕРБ заявяват, че не са съгласни хора, които са толерирали "контрабандата, неформално общуваха с криминалния контингент", днес да се опитват да внушават, че борбата с престъпността е равна на полицейщина.

В декларацията се посочва, че в опитите си да дестабилизира страната опозицията е на път да мине всякакви граници. Сценарият все повече заприличва на уговорена политическа сделка между бивши коалиционни партньори и довчерашните им опоненти от Синята коалиция, се посочва в декларацията.

Депутатите от ГЕРБ заявяват, че не са учудени от "отлично координираните позиции на БСП, ДПС и Синята коалиция, тъй като започнатите реформи и усилията на правителството пораждат силна непоносимост в опонентите на управляващата партия.

От ГЕРБ декларираха, че няма да позволят политическо изнудване, както и в държавата да се върне криминалната истеричност от годините на прехода. ГЕРБ и правителството няма да допуснат реанимация на подземния свят, заявиха от управляващата партия.

В отговор на декларацията лидерът на левицата Сергей Станишев заяви, че всяко реално усилие на МВР ще бъде подкрепено, но в "Коалиция за България" изпитват непоносимост към полицейщината, която потъпква човешките права.

Минути след като беше прочетена декларацията, министър-председателят Бойко Борисов обеща лично да се извини на експремиера Иван Костов, ако десните не се включат във вота на недоверие. "Ако не участвате в този провокационен вот, ще ви се извиня лично, заяви Борисов и препоръча на депутатите от Синята коалиция да не се нареждат до БСП и ДПС.

"Това си беше чист пазарлък, ние не се пазарим, отговори лидерът на ДСБ. Борисов контрира, че може да се закълне в обратното. Бойко Борисов обеща извинението си в отговор на въпрос на Костов защо са тези декларации и от какво се страхува мнозинството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:20 | 05.09.22 г.
fallback