fallback

КЗК отмени решение на Агенцията по вписванията

В обществена поръчка за далекосъобщителни услуги агенцията е заложила дискриминационни условия, твърдят от антимонополния орган

10:34 | 15.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решението на Агенцията по вписванията за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Осигуряване на комуникационна свързаност за нуждите на Агенцията по вписванията”, съобщиха от комисията.

Според КЗК изискването в техническото задание информацията да се обменя през мрежа, която да бъде изцяло собственост на участника, е дискриминационно.

За да бъдат равнопоставени участниците в процедурата, е необходимо в нея да могат да участват и субекти, които нямат изградена собствена мрежа, но могат да докажат, че разполагат с необходимите ресурси за изпълнение на поръчката, предоставени им от други лица, т. е. да са наели мрежа.

Агенцията по вписванията е обявила обществената поръчка през май 2011 г. Прогнозната стойност на договора за далекосъобщителни услуги е 800 хил. лв. без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:26 | 06.09.22 г.
fallback