fallback

Премиерът призна, че не се е кандидатирал за президент, за да изкара мандата

След третия вот Бойко Борисов вече ще възприема ДПС, БСП и СДС като едно цяло

10:31 | 15.07.11 г.

Премиерът Бойко Борисов за първи път официално призна пред медиите, че не се е кандидатирал за президент „в името на това правителството да изкара мандата си“. В пространно интервю за БНТ премиерът разкритикува мотивите за третия вот на недоверие срещу правителството и отправи сериозни нападки срещу политическите си опоненти, особено от страна на Синята коалиция.

Според Борисов с искания вот на недоверие БСП, ДПС и СДС искат да свалят правителството и да предизвикат политическа криза в един момент, когато самите те не са в състояние да сформират кабинет. „Лидерите на партиите вдясно доказаха, че са едно цяло с БСП и ДПС и че не са били искрени към ГЕРБ, когато преди две години заявиха подкрепата си към нас“, заключи премиерът.

По повод очакваните поредни критики срещу съдебната система и сигурността в предстоящия доклад на Европейската комисия премиерът обясни, че ще го коментира едва след като той бъде официално представен на 20 юли.

Конкретно попитан дали има полицейщина и какво се предприема за ограничаване на специалните разузнавателни средства, Борисов обясни, че ще се предложат законови промени, обсъждани в началото на годината, които ясно да регламентират кой има право да подслушва и с какви мотиви ще се ползват тези устройства.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:30 | 31.08.22 г.
fallback