fallback

Общината намали таксите за тротоарно право в София

Столичният общински съвет прие на днешното си заседание и бюджета за празника на София

14:46 | 14.07.11 г.

Столичният общински съвет (СОС) реши от първи август таксите за тротоарно право да бъдат намалени с 25%. В момента те се движат в диапазона от 36 лв./кв. м. за първа зона до 25,60 лв./кв. м. за четвърта зона.

От началото на август всички платени места ще бъдат маркирани, решиха общинарите. Откритите тротоарни площи, които са с платено право за ползване, ще бъдат очертани с жълти линии върху паважа.

Проверката на общинския съветник Николай Стойнов показва, че 20-процентното намаление на размера на таксите за разполагане на маси и столове на открито в началото на 2010 г. е довел до намаляване на броя на издадените разрешителни, а оттам и до лек спад в приходите на общината.

В бюджета на Столична община през миналата година от тази такса са постъпили 1,235 млн. лв., а през 2009 г. - 1,289 млн. лв.

На днешното си заседание общинският съвет прие и бюджета, необходим за празника на София на 17 септември.

Преди гласуването Владимир Каролев, общински съветник от НДСВ, заяви, че ако бюджетът бъде одобрен, иска да го поканят да осигури някои от атракциите за празника като например видеостена за 6 хил. лв.

Роберт Янакиев, общински съветник от ГЕБР, посочи, че общо заделеният ресурс за празника ще се доближава до тази сума.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:01 | 13.09.22 г.
fallback