fallback

От опозицията очакват магистрала "Тракия" да се оскъпи с до 50 млн. лв.

Има опасност отсечката между Ямбол и Карнобат да не бъде завършена навреме, предупреди лидерът на СДС

12:57 | 07.07.11 г.
Автор - снимка
Създател

Строителството на магистрала "Тракия" в отсечката между Ямбол и Карнобат (Лот 4) вероятно ще изиска нови разходи, които варират между 30 и 50 млн. лева. Това каза на пресконференция в парламента председателят на партията Мартин Димитров. Според него освен оскъпяването на отсечката се очаква да бъде удължен и срокът за строителството, предаде БТА.

Имаме опасения, че обещанията за завършването на частта от магистралата без допълнително оскъпяване няма да бъдат спазени и строителството ще бъде компрометирано, предупреди Димитров. В тази връзка той посочи, че парламентарната група ще внесе запитване до министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев за изясняване на плановете на кабинета по бъдещото изграждане на аутобана.

Сините се интересуват дали има допълнителни плащания извън тези по договора за строителство на Лот 4, както и дали изграждането на магистралата ще приключи в срок.

За опасността, че ще има оскъпяване на магистралата, предупреди още миналия месец зам.-министърът на регионалното развие и благоустройството Георги Прегьов. Тогава той посочи, че това ще се случи заради проблем с подпочвените води и "слаби" почви по трасето, които не са били отразени в инвестиционния проект

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 12.09.22 г.
fallback