fallback

Договорихме тримесечна отсрочка за споразумението за АЕЦ "Белене"

НЕК и Атомстройекспорт са подписали Допълнение 13, дават си време за отговор на въпроси по техническия проект, изискванията за безопасност и финансовите условия

13:23 | 02.07.11 г.

Националната електрическа компания (НЕК) и Атомстройекспорт подписаха Допълнение 13, с което се удължава срокът на действие на Споразумението от 2006 г. до 30 септември 2011 г., съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

През следващите три месеца двете страни си дават време за отговор на въпросите по техническия проект и завишените изисквания за безопасност, за извършване на пазарния анализ от консултанта HSBC, както и за работа по договора за изпълнение, доставка и строителство, който да стане по-банкируем и отговарящ на изискванията на потенциалните международни инвеститори, пише още в съобщението.

Текстът на Допълнение 13 е базиран на основните принципи на Допълнение 11, без фиксиране на ангажиращи срокове за договаряне.

Документът предвижда още да бъде създадена финансова работна група, в която ще участва и изпълнителят, за да бъдат изяснени условията на предлаганото руско финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:49 | 30.08.22 г.
fallback