fallback

Преглед на печата за 2 юли

08:56 | 02.07.11 г.

Агроминистърът очаква евтин хляб

В. Сега

Министър Мирослав Найденов откри жътвата и използва повода да предупреди производителите на жито и хляб да внимават с цените. "Не бива да се очаква поскъпване на хляба. Очакват се около 3.8 - 3.9 млн. т зърно тази година, близо до реколтата от 2010 г. - около 4 млн. тона" аргументира се Найденов на нива край Каварна.

Министърът призова хлебарите и мелничарите да предвидят запаси качествена пшеница за прилагането на новия стандарт за качествен хляб "България". У нас почти всяка година 80% пшеницата е с фуражно качество и затова за стандарта може да се наложи внос на жито. А цените вече вървят надолу. От Пловдивската стокова борса съобщиха вчера, че купувачите не дават повече от 265 лв. на тон без ДДС. Доскоро нивото бе 315 лева за тон.

Изавдиха Ершов от надзора на „Петрол”

В. Стандарт

Денис Ершов е изваден от Надзорния съвет на "Петрол" АД. Решението за отстраняване на Ершов, един от акционерите в "Петрол холдинг", от надзора на "Петрол" са взели акционерите на компанията на проведено в четвъртък Общо събрание.

Гласовете "за" представлявали 97% от капитала на дружеството. С освобождаването му от поста от него не е свалена отговорността, която носи за действията си през 2010 г. Информацията потвърдиха и от пресслужбата на дружеството, позовавайки се на думите на Орлин Тодоров, член на Управителния съвет на "Петрол". Въпреки че решението на акционерите вече е взето, юридически Ершов все още е член на НС на компанията, тъй като документът не е вписан в Търговския регистър.

75% от книжките на автобусните шофьори били фиктивни

В. Новинар

75 процента от водачите на автобусите са с фиктивни книжки. За това алармира председателят на Съюза на преподавателите по автомотоподготовка Йонко Иванов. Това води до тежките пътни инциденти, на които ставаме свидетели, бе категоричен той. По думите му, всяко пето семейство у нас става жертва на пътнотранспортно произшествие.

В момента две големи фирми, които притежават лиценз за извършване на обученията, предоставят правото си на други 52 фирми, което е противозаконно, бе категоричен Иванов. Въпросните 52 фирми обучавали шофьорите неправомерно и с нелицензирани автобуси. Една от тях дори била вписана като компания за изкуство и дизайн.

Наливат 50 млн.в малките фирми

В. Стандарт

Нови близо 50 млн. лв. ще потекат към малките и средните фирми, обявиха от Министерството на икономиката. Парите са по ОП "Конкурентоспособност" и се отпускат по новата процедура "Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:09 | 09.09.22 г.
fallback