fallback

Отпада пререгистрацията на земеделските производители

Стопаните ще подават нови заявления само ако има промяна в тяхната дейност или в площите, които обработват, съобщи министър Мирослав Найденов

14:06 | 30.06.11 г.

Земеделските производители вече няма да се пререгистрират всяка година, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов по време на среща с картофопроизводители в Самоков.

Стопаните ще подават нови заявления за пререгистрация само ако има промяна в тяхната дейност или в размера на имотите, които обработват, посочи министър Найденов.

За да се промени режимът на вписване в регистрите, е необходимо да бъдат направени изменения в Наредбата за регистрация на земеделските производители.

Тази година срокът за пререгистрация изтече в края на март. Регистрирането в областните служби по земеделието е необходимо, за да имат възможност стопаните да кандидатстват за финансово подпомагане по европейските програми, както и да получават безплатни съвети от областните служби за съвети в земеделието.

Документите за пререгистрация се получават от областните земеделски служби, като животновъдите представят и ветеринарни заверки.

И в момента стопаните са длъжни да подадат декларация при всяка промяна в обработваемите площи или дейността. Актуализираната информация се представя в едномесечен срок от настъпването на промените.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:11 | 13.09.22 г.
fallback