fallback

Обмислят концесия за жп линията Септември-Добринище

Възможно е пътната отсечка да се превърне в туристическа атракция

16:07 | 29.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството се запозна с доклад на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията за намеренията на ведомството да стартира подготвителни действия по предоставяне на концесия на обект "Железопътна линия Септември-Добринище". Това съобщи пресслужбата на кабинета след днешното заседание на правителството.

Основната цел на концесионирането на жп линията, която е тип теснолинейка, е създаването на предпоставки за развитие на железопътния транспорт в региона чрез модернизация на инфраструктурата, техническите съоръжения и оборудване, се казва в доклада на министър Ивайло Московски.

Намеренията са и да се повиши конкурентоспособността и качеството на услугите в гарите и прилежащата им територия с обществено и търговско предназначение. Това би могло да стане и чрез организиране на атракционни пътувания.

Идеята дългата около 100 км железопътна линия Септември-Добринище да се превърне в туристическа атракция беше предложена преди няколко години от кмета на град Септември, тъй като тогава имаше опасност жп отсечката да бъде закрита.

Решението за предоставяне на концесия ще бъде взето в бъдеще, след приключване на подготвителните дейности, се уточнява в днешното съобщение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:45 | 11.09.22 г.
fallback