fallback

Отстраниха Иван Дреновички от поста изпълнителен директор на Булгартрансгаз*

По неофициална информация за поста предлагат Кирил Темелков

13:45 | 23.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Иван Дреновички е отстранен от поста изпълнителен директор на Булгартрансгаз и от заеманата длъжност като член на съвета на директорите на дружеството, което е в структурата на държавния „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД. Това съобщи за Investor.bg източник, добре запознат със ситуацията в БЕХ. Това е станало след заседание на съвета на директорите на БЕХ с председател Мая Христова (бивш зам.-министър на икономиката и енергетикта).

Investor.bg потърси за официална информация представители на БЕХ и на „Булгартрансгаз“. И от двете места информацията не беше официално потвърдена (към обяд), но не беше и отречена. От „Булгартрансгаз“ посочиха, че до момента (12 часа днес) нямат никаква официална информация от БЕХ, че шефът им е отстранен от длъжност.

Оказа се, че от БЕХ не могат да кажат дори дали бившият зам.-министър на икономиката и енергетиката Марий Косев (отстранен преди месец) продължава или не да е член на съвета на директорите на холдинга.

По информация на източника на Investor.bg, Марий Косев вече не е в управлението на БЕХ, но „по всяка вероятност ще заеме ръководна длъжност в друга държавна компания“. По непотвърдена информация, предлага се да оглави „Булгартрансгаз“ директорът на компанията оператор по проекта за газопровода „Набуко“ за България Кирил Темелков.

Късно следобяд днес от БЕХ официално потвърдиха информацията за промяната в съвета на директорите на "Булгартрансгаз", т.е. Кирил Темелков вече е в управата на газовото дружество на мястото на Иван Дреновички. "С промяната очакваме ускоряване на работата по проектите за изграждане на междусистемните газови връзки на България с Турция и Румъния и на проектите за осигуряване на доставки от компресиран природен газ (CNG) и за модернизация и разширяване на подземното газохранилище в Чирен", коментират от холдинга. 

*Актуализирано към 17,20 часа 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:38 | 14.09.22 г.
fallback