fallback

Меглена Кунева обещава да бъде президент за "зеленото" бъдеще на България

Икономическият просперитет на страната е основен приоритет в предизборната платформа на независимия кандидат за държавен глава

13:36 | 21.06.11 г. 3

Основен приоритети в предизборната платформата на независимият кандидат за президент Меглена Кунева е икономическият просперитет на страната. Това обяви самата тя по време на представянето на предизборната си програма. Платформата ще бъде отворена за предложения и в продължение на два месеца ще събира мнения от срещите си с хората, поясни Кунева.

Стабилността на финансовата система и осигуряването на благоприятна среда за инвестиции и предприемачество са сред приоритетите на независимия кандидат.

Кунева обещава да се противопоставя на увеличаването на данъчната и осигурителна тежест, на бюрократичните спънки и на всякакви опити за национализация на пенсионната система.

В платформата й е включено и българското земеделие, като тя ще се бори за това то да бъде разпознато от европейците като чисто, биологично и качествено.

Според Кунева страната ни има нужда от нов модел на икономически растеж чрез създаване на  нови отрасли и продукти като енергията от възобновяеми източници, биотехнологии, стоки от рециклирани отпадъци, информационни услуги, електромобили.

Тя обещава да работи и за приемането на България в ERM 2 и последващото ни включване в еврозоната.

„Ще бъда президент за „зеленото” бъдеще на България“, каза още Кунева. Според нея това трябва да стане чрез създаване на експертен съвет към президента от специалисти, екоорганизации, учени, предприемачи, специализирани в „зелените” производства, който да обсъжда политиките за превръщане на България в „зелената сила” на Европа.

Кандидатът за президент ще настоява още за създаване и изпълнение на енергийна стратегия, както и за стимулиране на „зелените” производства и земеделието.

Според Кунева трябва да бъдат инициирани широки обществени дебати за АЕЦ „Белене”.

Кунева обеща и подкрепа за българските общини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:58 | 11.09.22 г.
fallback