fallback

Президентът Георги Първанов насрочи местните избори за 23 октомври

В края на миналата седмица парламентът обяви същата дата и за президентския вот

13:30 | 20.06.11 г.

Президентът Георги Първанов подписа указ, с който насрочва изборите за общински съветници и за кметове на общини и кметства за 23 октомври 2011 г., съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В края на миналата седмица парламентът насрочи за същата дата и президентските избори. Указът за местните избори се подписва от президента на основание чл. 98, т.1 от Конституцията на Република България и във връзка с текстове от Изборния кодекс.

С днешния указ се слага край на продължителните спорове между ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и РЗС за точната дата на изборите и за това дали местните и президентски избори да се проведат в един ден. От Коалиция за България настояваха вотът да се проведе в средата на ноември, така че кандидатите да имат повече време за агитации, от ДПС предлагаха изборите да се проведат след Димитровден, когато приключват земеделските дейности, докато управляващата партия още в самото начало беше за по-ранна дата, която да улесни бъдещите кметски наместници за бюджетирането на общините.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
fallback