fallback

Размерът на проблемните кредити на фокус през седмицата

Дивидентите на Благоевград-БТ и София-БТ също ще приковат вниманието на инвеститорите

07:45 | 20.06.11 г.

За понеделник (20 юни 2011 г.) са насрочени общите събрания на акционерите в Благоевград-БТ и София-БТ. От тях се очакват дивиденти, но не е ясно в какъв точно размер ще бъдат те. При Благоевград-БТ АД е възможно плащането да достигне до 20% от натрупаните печалби, или до 10,85 лв./акция, което е над 1/5 от текущата цена на акция.

Двете общи събрания са от 11 ч. и размерът на дивидента ще бъде известен на мнозина преди края на борсовата сесия в 13:45 ч. Интересно ще бъде да се проследи дали търговията с акциите на цигарените фабрики ще се активизира в последните 2 часа на сесията.

През седмицата има над 30 общи събрания на публични дружества, като дивидент се предлага от Алкомет АД (в сряда, 22 юни) и Стара планина холд (в четвъртък, 23 юни за 14-та поредна година). За трета поредна година Съветът на директорите на Албена АД предлага да не се разпределя дивидент, но в предните две години бяха раздадени по 0,5 лв. на акция. На събранието в събота, 26 юни, ще бъде взето окончателното решение.

Във вторник (21 юни) БНБ ще обяви рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута към 31 май 2011 г.

За сряда (22 юни) няма насрочени важни събития, освен няколко общи събрания на акционерите.

В четвъртък (23 юни) БНБ ще оповести паричната статистика в края на май, която ще покаже размера на лошите и преструктурирани кредити. В този ден централната банка ще информира и за размера на брутния външен дълг към края на април 2011 г.

В четвъртък стартира и търговията с права от увеличението на капитала на  Хелт енд уелнес АДСИЦ.

В петък (24 юни) НСИ ще обяви индексите на цените на износа и вноса по предварителни данни за първото тримесечие на 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:48 | 24.08.22 г.
fallback