fallback

Преглед на печата за 11 юни

08:32 | 11.06.11 г.

Пенсионерите се оказаха заложници на приватизацията в. Сега

Приватизацията на няколко важни държавни предприятия се оказа скритият коз на управляващите за повишение на пенсиите. Целта е чрез бърза продажба на акции да се вкарат пари във фискалния резерв и да се освободят ресурси за вдигане на доходите на най-възрастните.

Фискалният резерв се топи опасно и вече се намира на санитарния си минимум - в него има малко над 4.5 млрд. лв., а по закон правителството няма право да слиза под тази летва. Бюджетът си остава с дефицит и явно няма надежда за някакво драматично увеличение на данъчните приходи, което да позволи вдигане на пенсиите. Ето защо спешно се събират предложения от отделните министерства кои фирми да бъдат пуснати за продан.

Шефката на СГС лично е сключвала сделки със "Софийски имоти" в. Сега

Новият председател на Софийския градски съд Владимира Янева, която вече 1 година бави старта на дело от аферата "Софийски имоти", сама е подписала двете сделки на баща си със скандалното столично дружество през 2002 г. Янева се е явила пред нотариуса като пълномощник на фирмата на баща си "Яна - Яне Янев" ЕТ веднъж на 17 май и след това на 26 юни 2002 г., писа Mediapool. Това се потвърждава от нотариалните актове за двете сделки. По това време Янева е младши съдия в Софийския градски съд. От името на "Софийски имоти" се явява пълномощник на изпълнителния директор Тошко Добрев, когото сега Янева трябва да съди заедно с други 12 души за злоупотреби в размер на близо 2 млн. лв.

Хотелиери масово не регистрират туристите си в. Новинар

Масово хотелиерите в Бургаско не водят регистри за туристите, които настаняват. Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Дамян Лазаров по повод извършена проверка по Черноморието. Той разказа, че от хотел в Несебър с 400 легла е имало регистрирани едва около 30 туристи. Лазаров подчерта още, че много често цените на нощувките не са на видно място, а туристическите услуги не отговарят на по-високата категория. Миналата година са затворени 28 заведения, които са нямали разрешение за определения тип дейност.

Средната скорост на влаковете 40 км/ч, релсите били виновни в. Новинар

Средната скорост на влаковете у нас е 44 километра в час. Основната причина за бавното движение на влаковете са релсите. Това заяви изпълнителният директор на БДЖ Пенчо Попов пред бТВ. Стъпка номер едно е да се оправят релсите. В момента това се прави активно и ускорено, допълни той. Оперативна програма „Транспорт” в периода 2007-2013 година предвиждала средства само за инфраструктура, около два милиарда евро, като това са само пари за релси. Във връзка със сигнал на зрители за лоши спални вагони, шефът на БДЖ заяви, че в момента компанията разполага само с 11 спални вагони, като се очаква закупуването на нови 30.

Спират водата на 200 длъжници в. Стандарт

"Софийска вода" започва да спира водата на 200 абоната в блокове в четири квартала - "Люлин", "Младост", "Надежда" и "Дружба", заради натрупани големи неплатени сметки. Средният дълг на всяко от тези домакинства е 2500 лв., а общата сума е половин милион лева. Спирането на водата е последна мярка, която "Софийска вода" предприема срещу длъжниците. Всички апартаменти в списъка са били посетени с цел преговори за решаване на проблема и са уведомени за предстоящото спиране на водата, което започва от 20 юни. Общият размер на дълговете към "Софийска вода" е 58 млн. лв. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 21.08.22 г.
fallback