fallback

Борисов: ГЕРБ има интерес към президентския пост, аз лично - не

Относно поста директор на НОИ, премиерът заяви, че той трябва да бъде човек, който да се приеме от всички партии и да не е чисто политическа кандидатура

20:25 | 09.06.11 г.

Президентският пост за ГЕРБ е важен и ние ще положим всички усилия да излъчим достоен кандидат. За мен лично не е важен. Ще остана премиер, за да си довършим работата. Това каза в Русе в отговор на журналистически въпрос премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

По-рано днес пред Нова телевизия Борисов заяви, че президентският пост не е нужен на ГЕРБ.

Относно поста директор на НОИ, министър-председателят заяви, че се работи по въпроса. Той трябва да бъде човек, който да се приеме от всички партии и да не е чисто политическа кандидатура.

По повод позицията на Холандия за Шенген Борисов отвърна, че всяка държава има своята политика. Лошо е, когато външната й е заложник на вътрешната политика. Мисля, че вчера ние дадохме пример как, когато се поставят неизпълними условия, се реагира към други партии. Истински се надявам холандските власти да бъдат откровени и честни и да оценят усилията на България и Румъния. Всички други държави го направиха.

В Русе Борисов и министърът на финансите Симеон Дянков посетиха строящата се спортна зала по публично-частния проект "Проект Русе".  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:38 | 03.09.22 г.
fallback