fallback

Спад с 0,2% в търговията на дребно през април на месечна база

На годишна база има увеличение с 0,5%, формирано основно от ръст с 5,8% в търговията с автомобилни горива и смазочни материали

11:44 | 07.06.11 г.

Намаление с 0,2% на месечна база през април 2011 г. отчитат от НСИ при оборотите в търговията на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети, изчислени от сезонно изгладени данни.

През април 2011 г. оборотът е над равнището от предходния месец в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0,3%, и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности - с 0,2%. Спад се наблюдава в четири групи дейности, като най-голям е в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1,9%, а най-малък - в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0,1%.

Годишни изменения

През април 2011 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, е с 0,5% над равнището от същия месец на предходната година.

Той нараства в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 5,8%, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1,2%, и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0,7%. Намаление е регистрирано в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 5%, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2,2%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0,9%.

Източник: НСИ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:27 | 08.09.22 г.
fallback