fallback

Меглена Кунева официално се включи в президентските избори

Кунева обяви, че не търси партийна подкрепа и не поема партийни ангажименти

14:39 | 06.06.11 г. 4

Снимка: ЕК

„Тези избори ще са нещо повече от борба за президентския пост - те ще са референдум за промяна на курса“, каза Меглена Кунева и официално обяви включването си в надпреварата за поста на държавен глава, съобщи БТА.

Кандидатурата й беше издигната от инициативен комитет от 53-ма души. Тя обясни, че иска да е кандидат на гражданите и затова е номинирана от инициативен комитет. „Не търся партийна подкрепа, не изразявам интересите на политици и лобита, не поемам партийни ангажименти“, декларира Меглена Кунева.

Сред най-важните предизвикателствата, които Кунева посочи, са обедняването на хората, образованието, културата, демографския срив и здравеопазването.

Тя планира да организира дискусии за подобряване на бизнес средата и смята да налага вето върху всеки закон, който въвежда регулаторни режими, нарушава правата на потребителите и толерира монополите. Кунева ще работи и за образована и здрава нация, както и за повишаване на авторитета на българското училище и учител.

Меглена Кунева не обяви кой ще бъде кандидатът за вицепрезидент, но посочи, че ще бъде фигура със собствен профил.

До десет дни предизборната й платформа ще бъде предложена за обсъждане. Кунева беше категорична, че няма да иска по-големи президентски правомощия, а просто съществуващите правомощия трябва да се изпълнят със съдържание.

Кунева е категорична, че няма да моли за партийна подкрепа, ако се стигне до втори тур. „Ще постъпя точно така, както и сега – нека членовете на партиите да решат какво да направят“, посочи Кунева и допълни, че, за да е силна президентската институция, ни трябва независим държавен глава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:15 | 26.08.22 г.
fallback