fallback

Преглед на печата за 3 юни

08:00 | 03.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Срив в Търговския регистър отново пощури фирмите

в. Сега

Поредният голям срив на Търговския регистър изправи много фирми пред колосални проблеми. От няколко дни електронната версия не работи, в офисите на регистъра също цари пълен хаос. Стотици еднолични търговци са заплашени от глоба, защото не можаха да подадат до 31 май финансовите си отчети. Много сделки са замразени, тъй като мениджъри и адвокати на фирми напразно се опитваха да се сдобият с удостоверения за актуално състояние или просто да направят обикновена справка.

На сайта на регистъра вчера седеше нагло съобщение: "Поради обновяване на системите временно няма да има достъп до портала на Търговския регистър. Услугите, свързани с регистъра, ще бъдат достъпни в службите по регистрация към Агенцията по вписванията. Извиняваме се за причиненото неудобство."

Основателка на ГЕРБ напусна съда, възмутена от властта

в. Дневник

Демагогията, лицемерието и арогантността на властта, които вече са прехвърлили мярката на търпимост.“ С този мотив вчера подаде оставка като съдия бившият евродепутат Душана

Здравкова. Тя беше и една от знаковите фигури при създаването на сдружението ГЕРБ.

В открито писмо Здравкова, която работеше във Варненския окръжен съд, обяви, че с избора на новия председател на Софийския градски съд Владимира Янева е станало ясно, че е „пречупен гръбнакът на Висшия съдебен съвет, а правосъдието е смачкано и превърнато в придатък на посредствеността“.

Нов изпит за шофьор

в. Стандарт

Нови, по-трудни листовки ще мъчат кандидат-шофьорите наесен. Всеки тест ще има 45 въпроса, а не 30 както досега. Възможните отговори пък вече ще са не три, а 4. Верни ще могат да бъдат два или повече от тях. Това стана ясно вчера след среща на транспортния министър Ивайло Московски с 5 браншови организации на преподавателите по авто-мото.

Новите листовки ще са с индивидуален баркод, съобщи Йонко Иванов, председател на Българския съюз на авто-мото преподавателите.

Кунева тръгва с шоу за президент

в. Стандарт

Бившият еврокомисар Меглена Кунева се хвърля в битката за президент. "Приятели, времето дойде. На 6 юни инициативен комитет ще обяви моята кандидатура за държавен глава. През изминалите месеци обиколих България, говорих с много хора. Срещите с вас бяха вдъхновяващи. Благодаря ви! Аз вярвам в хората на България", написа вчера дамата във Фейсбук.

Кандидатурата й ще бъде официално издигната в понеделник от инициативен комитет от 21 интелектуалци, сред които певицата Белослава, композиторът Дони, режисьорът Александър Морфов, скулпторът Георги Чапкънов - Чапа. На представянето ще бъде и Симеон Сакскобургготски. Снощи обаче се очакваше предпремиерата на номинацията й.

И България ще търси компенсации заради испанските краставици

в. Новинар

България ще поиска компенсация заради скандала с испанските краставици, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. По думите му българското правителство ще настоява заедно с останалите членки на Европейския съюз (ЕС) да се компенсират загубите на производителите на краставици.

Все още не е ясно какви са загубите за българските производители, но Испания губи по 200 милиона евро на седмица. Всеобщият спад в търсенето и потреблението на краставици води до загуби във всички страни от общността, обясни министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:35 | 27.08.22 г.
fallback