fallback

Стоичков води испански инвеститори за два български стадиона

Обект на интереса на иберийските предприемачи са стадионите "Септември" в София и "Пловдив" в Пловдив

16:48 | 01.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

"Пловдив" е единственият български стадион на два етажа. Снимка: Wikimedia, Лиценз: Creative Commons 

Заедно със спортния министър Свилен Нейков при премиера Бойко Борисов вчера влязоха испански инженери. Обектът на техния интерес са стадионите "Септември" в София и "Пловдив" в Пловдив.

"За всеки от двата стадиона има готовност за инвестиция от 100 милиона евро. Интересът е голям, а тези фирми са сред най-сериозните в целия свят. Построили са 27 стадиона. Между тях са "Сокър Сити" в Йоханесбург, "Олд Трафорд" в Манчестър, олимпийската арена Гнездото в Пекин. В момента строят новия стадион на Майорка".

"Срещаме голямо разбиране от държавата в лицето на премиера Борисов и министър Нейков. Благодаря им искрено, както и на хората в Пловдив. Така се върви по правилен път. Всичко се прави за доброто на спорта. Испанските гости бяха впечатлени от посрещането", коментира Стоичков пред "Труд".

Ако се стигне до строеж, испанските инвеститори ще получат стадионите и прилежащите му части за период от 35 години. На арените ще има хотели и молове.

Министър Нейков уточни, че започва анализ на ситуацията около двата набелязани стадиона. До месец и половина ще има решение.

Още спортни новини четете в Gol.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:52 | 05.09.22 г.
fallback