fallback

Левицата внася вот на недоверие към правителството другата седмица

Кризата в България се задълбочава и това е основният провал на това правителство, според Сергей Станишев

17:24 | 31.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Парламентарната група на Коалиция за България възнамерява до края на седмицата да бъдат подготвени мотивите за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов и в началото на следващата седмица да бъде внесен в парламента вотът на недоверие, заяви зам.-председателят на парламентарната група Ангел Найденов, цитиран от БТА.

Според БСП има основания за вот на недоверие по две теми: неспособността на правителството да провежда антикризисна политика и провалът в социално-икономическата сфера; и втората - провалът в сферата на сигурността и работата на МВР. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Виждам основания за два вота на недоверие, може би последователни, допълни Станишев.

Той отбеляза, че кризата в България се задълбочава и това е основният провал на това правителство. Станишев посочи и "провалите по отношение на Шенген, трите унищожителни доклада, получени в рамките на една седмица от Европейската асоциация на съдиите, от Европол и от експерти от ООН, както и последните данни за дарения към МВР".

Лидерът на БСП съобщи, че утре започват разговори с ДПС по повод вота на недоверие. Левицата ще търси диалог с политически сили, които не подкрепят  правителството към този момент, както и със синдикатите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:36 | 12.09.22 г.
fallback