fallback

Откриват помпена станция за над 6 млн. евро в Нови Искър

Проектът е за 6,3 млн. евро и е финансиран по програма ИСПА, ЕБВР и националния бюджет

17:42 | 11.05.11 г.

Модерна помпена станция за отвеждане на отпадните води ще бъде открита утре в софийския район Нови Искър. Инвестицията надхвърля 6,3 млн. евро, като средствата са отпуснати по програма ИСПА, Еропейската банка за възстановяване и развитие и националния бюджет, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Съоръжението ще бъде открито официално от екоминистъра Нона Караджова и министъра по европейските въпроси и международното сътрудничество на Кралство Холандия Бен Кнапен.

Новоизградената канализационна помпена станция “Нови Искър” ще отвежда с тласкател отпадъчните води в пречистнвателната станция “Кубратово”.  По същия проект са рехабилитирани и 20 километра канализационни колектори в Нови Искър и е изграден 5,6 км напорен тръбопровод.

Проектът има за цел подобряване на интегрирания воден цикъл на град София и ще подобри услоивята на живот на приблизително 13 500 жители.

Проектът в район Нови Искър е част от по-голям “Интегриран проект за водния сектор на град София”, финансиран по Програма ИСПА. Изпълнението му е част от общата политика на МОСВ за постигане на екологичните стандарти и устойчиво развитие на населените места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:28 | 04.09.22 г.
fallback