fallback

До 45 дни ще са готови анализите на пробите от настилката на магистрала "Тракия"

Ако бъдат установени нарушения в насипния материал, ще бъде разпоредено те да бъдат отстранени

13:12 | 02.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 10 проби за строителството на магистрала "Тракия" взеха днес експерти от Дирекцията за национален строителен надзор (ДНСК) и представители на сертифицираната лаборатория "Пътни строежи 2000" - Бургас. Всяка една проба ще бъде изследвана по девет показателя - противотежест, естествено водно съдържание, зърнометричен състав и други. Това посочи Нели Вълчева, специалист в бургаската лаборатория.

Анализите на пробите ще бъдат готови най-рано до 45 дни. Ако бъдат установени нарушения в насипния материал, който се полага на магистралата, ще бъде разпоредено да бъдат отстранени и ще се търси отговорност от виновните лица, коментира Женя Пеева, главен инспектор в ДНСК.

Изграждането на магистралата е с две седмици предсрочно, съобщи Илия Златев - представител на изпълнителя на обекта "Трейс Холд Груп".

През март представители на левицата заявиха, че част от аутобана се строи върху пепел. В основата на 32-километровия участък от Стара Загора до Нова Загора се полага отпадъчна пепел от въглищни мини, вместо качествен инертен материал, твърдеше опозицията.

В отговор министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев разпореди да се извърши независима експертиза на действията на всички участници в процеса на строителството на магистрала "Тракия".

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:01 | 14.09.22 г.
fallback