fallback

Преглед на печата за 19 април

07:40 | 19.04.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

Измамници точат през интернет сметки в български банки в. Сега

Банки у нас напоследък са залети с десетки сигнали от клиенти, които се притесняват, че сметките им могат да бъдат източени чрез интернет измама. Това стана ясно от съобщение на УниКредит Булбанк, която предупреди за проблема.

Става дума за схема, известна като фишинг. Тя представлява изпращане от името на банката на електронна поща, приканваща потребителите да въведат данните си в сайт, който имитира изцяло оригиналната интернет страница на трезора. Измамниците внушават, че в противен случай профилът на клиента в сайта на банката ще бъде деактивиран.

Лекарският съюз незаконно наложи 24 лв. минимална цена на преглед в. Сега

Хаос и скандали по лекарски кабинети и поликлиники ще предизвика решението на Българския лекарски съюз да наложи минимална цена на частните прегледи. В неделя на своя събор съсловната организация реши да задължи всички лекари, които преглеждат пациенти без направления от здравната каса, да искат поне 24 лв. такса за услугата. Сумата не само е висока за голяма част от населението, но и противоречи на два здравни закона, според които лечебните заведения сами определят цените за всичко, което не се плаща от НЗОК.

Правото БЛС да фиксира минимални цени е въведено през 2000 г. в приетия от съюза Кодекс на професионалната етика. Според него лекарят може сам да определя хонорара, на който работи, но не може да пада под посочен от БЛС минимум. Досега минимумът не беше определен от съсловната организация и всеки лекар, медицински център и болница решаваха сами колко пари да искат от пациентите.

Жертвите на катастрофи през 2010 г. са намалели с 30% в. Дневник

Жертвите на катастрофи са намалели с 30 % през 2010 г. За миналата година загиналите са 775 души, докато преди това годишно в пътни транспортни произшествия жертвите са били над 1100 души. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".

"С темпа на намаляване на жертвите, 2020 година бихме могли да постигнем един по-добър резултат, защото ще имаме по-добра инфраструктура", заяви още Цветанов. Вътрешният министър смята, че обучението на подрастващите в следващите години също ще даде възможност да бъде намален броят на жертвите в цяла Европа.

Скандал с ученици - писали за "ГЕРБ" в. Стандарт

Истински скандал се разрази в Пещера след ученическо състезание организирано от местните младежи от ГЕРБ. Учениците от всички местни школа участвали в турнир "Координация, разум и действие". Освен младежите негов координатор бил народният представител д-р Красимира Симеонова, а кметът на града Стелиян Варсанов раздал наградите.

На самото състезание освен със спортни задачи, децата трябвало да се преборят и с исторически и логически. За всяка победа отборът получавал по една дума, с която се съставя изречението "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

Кунева ще е кандидат-президент и без партийна подкрепа в. Стандарт

Първият български еврокомисар Меглена Кунева може да се кандидатира за президент и без подкрепата на партийни централи. Това обяви самата тя в Шумен пред журналисти, по повод на публичната си лекция "2011: Новите измерения на свободата". „Няма да търся подкрепа от партии, ако реша да се кандидатирам, не съм се срещала с нито един партиен лидер”, заяви още Кунева.

Тя не пожела да обвърже евентуалната си кандидатура с подкрепата на политически сили, като коментира, че няма да приеме такава от недемократични партии, в които липсва прозрачност. България може да има жена-президент, допълни Кунева преди срещите си с бизнесмени и младежи от Градския ученически парламент.

НАП „отписа” близо 800 фирми в. Новинар

Над 750 фирми са били дерегистрирани по Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС) от началото на годината до края на март, съобщиха от НАП. Това са фирми, които системно не изпълняват задълженията си по закона за ДДС, имат публични задължения към НАП над стойността на активите им, не могат да бъдат открити на посочения от тях адрес за кореспонденция.

Тези дружества формират 76% от всички дерегистрирани на посочените основания лица в страната през първото тримесечие, обясняват от НАП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:18 | 20.08.22 г.
fallback