fallback

Станишев обвини правителството в "загробване" на реалната икономика

С нереалистичната цел за спешно влизане в еврозоната, правителството фетишизира фискалните цели и на практика загроби реалната икономика, коментира бившият премиер

13:30 | 16.04.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

Още в началото на управлението на ГЕРБ бяха допуснати десет фундаментални грешки каза председателят на БСП Сергей Станишев, цитиран от БТА.

Сред грешките на ГЕРБ той посочи, че цялата първа година от мандата е била "пропиляна за "черен" пи ар" на предишното правителство и за празни приказки. До ден днешен в средата на мандата няма нито една истинска реформа, отбеляза Станишев.

Поставяйки си нереалистична цел за спешно влизане в ERM II и от там в еврозоната, правителството фетишизира фискалните цели - спря разплащанията с фирмите, оряза инвестициите и на практика загроби реалната икономика, каза лидерът на БСП. Тези грешки трябва да бъдат поучителни и за нас, няма само от нашите да се учим, заяви Станишев.

Той посочи, че днес, когато разликата между БСП и ГЕРБ в електоралната подкрепа е много свита, най-опасното е да се изпадне в заблудата, че естественият път от политическото махало ще върне доверието именно в БСП от само себе си. Сигурен съм, че и днес вече различни неформални задкулисни кръгове разработват поредния сценарий за периода след ГЕРБ, за създаване на някаква поредна псевдоалтернатива с една единствена цел да запазят или разширят своите интереси - икономически и политически, заяви Станишев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:33 | 12.09.22 г.
fallback