fallback

Преглед на печата за 16 април

08:48 | 16.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борисов най-беден сред премиерите в ЕС в. Стандарт

Бойко Борисов е най-бедният премиер в Европа, сочи класация на украинския сайт "Моята заплата". Сайтът класира доходите на премиерите за 2010 г. според данъчните декларации, които са подали те. Правителственият ни глава е декларирал доходи, равняващи се на $31 746 за миналата година. Предпоследният в класацията - словенският министър-председател Борут Пахор, е обявил приходи от $52 200. Най-богат е италианският премиер Силвио Берлускони, който е спечелил $60 млн. през 2010 г. 

Цветанов: Кандидатът на ГЕРБ ще е следващия президент в. Новинар

Кандидатът на ГЕРБ, който и да е той, ще бъде следващият президент. Това увери вътрешния  министър Цветан Цветанов пред бТВ. Според вицепремиерът първият указа, който бъдещият президент ще подпише е да освободи онези посланици, който са сътрудничели на ДС. Той отказа да съобщи името на претендента на ГЕРБ за поста на държавен глава и определи забавянето в обявяването на името като тактически ход. От думите на Цветанов обаче стана ясно, че еврокомисарят Кристалина Георгиева и Миглена Кунева няма да са кандидатите на ГЕРБ за президент.’ "Tехните имена не се обсъждат в предизборния щаб на ГЕРБ, уточни Цветанов.

По думите на Цветанов в ГЕРБ не обмислят за увеличаване на правомощията на презиидента.

Кабинетът се отказва от една от мерките за поевтиняване на дизела в. Новинар

Една от основните мерки за поевтиняване на дизела - временното отпадане на смесването му с биосъставката, почти сигурно ще се провали. Това стана ясно от думите на министъра на икономиката Трайчо Трайков по време на парламентарния контрол днес. "Считам за недобро решение отлагането на смесването на дизел с биодизел", обясни министърът.

Мярката няма да бъде приложена, защото законът, в който трябваше да бъде записан текст за това, вече е гласуван на второ четене от икономическата комисия.

Надежда се самопредложи за кандидат-президент в. Новинар

Смятам, че мога да участвам в политическата битка за президентския пост. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът Надежда Нейнски и така не изключи възможността да влезе в надпреварата. Евродепутатът добави, че съществено е не как тя преценява своите шансове, а как ги оценява партията й и Синята коалиция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:32 | 14.08.22 г.
fallback