fallback

Започва проучването за изграждане на газова връзка със Сърбия

То ще се финансира с близо 5 млн. лв., основно евросредства

15:53 | 14.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Договор по схема „Подготовка, проучвания и проектиране за изграждане на междусистемна газова връзка България-Сърбия” по оперативна програма (ОП) „Регионално развитие“ ще бъде подписан утре между Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, съобщиха от МРРБ.

Общият размер на предоставената финансова помощ по проекта е близо 5 млн. лв, от които 4,2 млн. лв. представляват безвъзмездно финансиране от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите средства са национално съфинансиране.

По проекта ще се извърши подготовка и изготвяне на предпроектно проучване и подготвителни дейности за изграждане на междусистемна газова връзка България – Сърбия.

Дейностите, които ще получат подкрепа чрез финансиране, включват: - Изготвяне на предпроектно проучване за изграждане на междусистемна газова връзка България – Сърбия; - Решение/Доклад по ОВОС на газопроводната междусистемна връзка; - Анализ „разходи-ползи” за проекта; - Изготвяне на Апликационна форма и пълен комплект документи за кандидатстване за голям проект.

Идеята за изграждане на междусистемна газова връзка със Сърбия съществува още от края на 2009 г. Тогава беше съобщено, че със 60 млн. евро по ОП „Регионално развитие“ ще се финансира изграждането в бъдеще на газова връзка между България със Сърбия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:45 | 13.09.22 г.
fallback