fallback

Тютюнопроизводители готвят нови протести другата седмица

Настояват да бъдат отменени данъците за реколта 2009

11:37 | 05.04.11 г.

Ако не бъдат отменени данъците за реколта 2009 г. на 100%, тютюнопроизводителите ще излязат на масови протести в София през следващата седмица. Това заяви заместник-председателят на Асоциацията на тютюнопроизводителите Асен Кичуков пред bTV.

"Ще поискаме вече пълния размер от 143 милиона лева, които са нотифицирани за 2010 година, за да могат производителите да си платят и данъците", заяви Кичуков.

Кичуков обясни исканията на тютюнопроизводителите за разпределението на средствата. По думите му те настояват всички произведени количества тютюн през референтния период 2007-2009 година, независимо дали само една година тютюнопроизводителите са произвеждали тютюн, да се делят на три и чак тогава да се изплащат средствата.

От асоциацията ще поискат още да не се взимат предвид задълженията на тютюнопроизводителите към този момент, както и да не се изискват изплатени всички задължения за първия транш. Кичуков припомни, че асоциацията се е съгласила с Министерството на земеделието и храните да бъдат изплатени 70 млн. лв., а остатъкът от 73 млн. лв. да се заложи в Бюджет 2012.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:27 | 10.09.22 г.
fallback