fallback

КЗК отмени решение на Фонд „Земеделие” за обществена поръчка

Офертите за избор на консултант за схемата „Училищен плод” ще бъдат преразгледани

16:54 | 04.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решението на ДФ „Земеделие” за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществена поръка с предмет: „Избор на консултант за извършване на оценка на прилагането и ефективността на схема „Училищен плод”, открита с решение на възложителя.

След извършен анализ КЗК установи, че класираният на първо място участник, „Грант Торнтон” ООД, не отговаря на минимално заложено изисквание на възложителя - да има доказан опит при изпълнението на поне три договора с предмет, сходен на предмета на настоящата поръчка през последните 3 г.

Антимонополният орган установил също, че и техническото предложение на „Грант Торнтон” ООД не отговаря на условията, заложени от възложителя, с оглед на което дори да бъдат отстранени липсите или нередоностите на документите за подбор, е налице законова пречка за допускане на участника до класиране.

Комисията връща преписката за продължаване на процедурата за възлагане на обществена поръчка от етап разглеждане и оценка на офертите.

Обявлението за избор на консултант, който трябва да оцени прилагането и ефективността на схемата „Училищен плод“, е оповестено през октомври 2010 г. от доскорошния изпълнителен директор на ДФЗ Светослав Симеонов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:46 | 14.09.22 г.
fallback