fallback

Преглед на печата за 2 април

08:47 | 02.04.11 г.
Автор - снимка
Създател

Отлагат размяната на сградите на общината и МЗХ в. Новинар

Министерството на земеделието и Столичната община ще си разменят сградите едва след година и половина. Това стана ясно от думите на земеделския министър Мирослав Найденов в парламента. По думите му експерти от двете институции направили разчети, според които за преместването и ремонта на сградите ще са необходими няколко милиона лева.

В бюджетите на Министерството на земеделието и храните и на общината такива пари не са предвидени нито за тази, нито за следващата година. Именно затова реализацията на идеята се отлага, докато се намери финансиране.

Асен Друмев беше окончателно оправдан и по второ обвинение в. Дневник

Върховният касационен съд (ВКС) призна за невинен бившия директор на държавния фонд "Земеделие" - Асен Друмев, по обвинението за сключване на три неизгодни сделки. Това съобщиха от съда, цитирани от БТА. Решението на магистратите е окончателно.

Това е второто обвинение срещу Друмев. Той бе подсъдим и за това, че е злоупотребил със средства по програма "САПАРД". През февруари ВКС оправда Асен Друмев и по тези обвинения.

Повече направления и пари за изследвания в. Новинар

С 30 процента са увеличени средствата за медико-диагностични изследвания през тази година. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) начело с Нели Нешева е отделила за целта около 4,3 милиона лева повече.

Освен това за второто тримесечие на 2011 г. касата ще отпусне 51 805 броя повече направления за консултация със специалист спрямо определените за същото тримесечие на 2010 г. Отпуснатите средства и направления вече са получени в районните звена на НЗОК и от петък се раздават на изпълнителите на медицинска помощ.

Ставаме център за ремонт на руски хеликоптери в. Стандарт

България има амбицията за поеме ремонта на всички руски вертолети в Централна и Източна Европа. София и Москва ще подпишат споразумение, което ще позволи на българските военни заводи да ремонтират вертолетите Ми-17 и Ми-24. Документът ще даде възможност да се модернизират освен българските машини и такива на трети страни.

Заседанието, на което ще се подпише споразумението ще се проведе на 6 и 7 април в Москва. Документът ще даде възможност двата български военни завода – “Летец” - София и “Георги Бенковски” – Пловдив, да получат лиценз за ремонт на руските машини. Според източници от военното министерство със сертифицирането на българските заводи се цели да се спечелят поръчки на НАТО за ремонт на Ми-17 и Ми-24.

Военните спестили 19 млн. лв. от съкращения в. Новинар

Близо 19 млн. лева е успяло да спести Министерството на отбраната от съкращения на служители през последната година. Това се посочва в писмения отговор на министъра на отбраната Аню Ангелов в питане на депутатите от опозицията. В него става ясно, че след приемането на новия устройствен правилник щатните бройки във ведомството са намалели от 1437 на 980.

Най-много съкращения е имало в преструктурираната "Социална агенция, военни клубове и информация". Броят на служителите на агенцията е съкратен с около 200 души и вече достига 511 човека.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:06 | 09.09.22 г.
fallback