fallback

Рила газ ще вложи близо 56 млн. евро за мрежа в Югозападна България

Дружеството ще приключи газификацията на регион Запад до края на 2015 г.

17:31 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията Рила газ, дъщерна на италианското дружество Ачегаз Апс, ще инвестира 55,8 млн. евро в изграждане на газоразпределителната мрежа на Югозападна България през следващите 3 години. Сумата ще бъде вложена в строителството на общо 372 км мрежа и отклонения, средно по около 120 км на година, съобщиха от Рила газ.

Инвестицията е част от цялостната стратегия на дружеството за газификацията на регион Запад, която се очаква да приключи до края на 2015 г. Когато мрежата бъде изградена, към нея ще могат да се включат битови потребители от градовете Благоевград, Враца, Дупница, Ихтиман, Перник, Радомир, Сандански и околните селища.

До момента Рила газ е вложила 46 млн. лв. за строителството на 134 км мрежа в регион Запад. През миналата година компанията започна изграждането на газоразпределителната мрежа в Дупница, Сандански и Радомир. Плановете на дружеството за тази година предвиждат начало на изкопни работи в Ихтиман – последният от седемте основни града в район Запад, където компанията работи.

Също през 2010 г. Рила газ пусна в експлоатация газоразпределителната си мрежа в Благоевград. През юни 2011 г. компанията ще започне да подава газ в градовете Перник и Враца, а през септември 2011 г. – в Дупница и Сандански.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:29 | 07.09.22 г.
fallback