fallback

Преглед на печата за 30 март

07:21 | 30.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Кабинетът спешава министрите да уволнят чиновниците пенсионери в. Сега

Хиляди чиновници в пенсионна възраст ще бъдат ударно освободени от постовете си в близките месеци. "Правителството ще приеме постановление, с което ще припомним на министрите да изпратят едномесечни предизвестия на всички служители, достигнали възрастта за пенсия", обяви вицепремиерът Симеон Дянков. Според Дянков това няма да затрудни работата на администрацията и ще е справедливо и към младите, и към пенсионерите. Ударното освобождаване на хиляди чиновници със сигурност ще доведе до трусове, а министрите могат и да откажат да го приложат.

"Изисках справка за това колко пенсионери работят в държавната администрация. Оказва се, че са няколко хиляди. В същото време законът казва, че месец преди навършването на пенсионна възраст работодателят трябва автоматично да прати предизвестие и по този начин да има повече възможност за младите хора. Ще изпратим утре постановление към Министерския съвет, което казва как да се спазва законът", обяви Дянков.

Трайков: Все още не е ясно как "ЛУКойл" ценообразува в. Сега

Производствената цена на "ЛУКойл" при преработката на петрола в горива все още си остават "черна кутия", а държавата не е взела крайно решение дали да премахва биосъставката от минералния дизел, защото се е ангажирала пред ЕС да добавя 4% биодизел към всеки литър през т.г. Това съобщи енергийният министър Трайчо Трайков и добави, че представителят на държавата в "ЛУКойл" - транспортният зам.-министър Камен Кичев, отново ще изиска от рафинерията разбивка за производствените й разходи.

"При цените на горивата всичко започва от стойността на суровия петрол, тя е такава, каквато е. След това са таксите за обработка - те трябва да са максимално ниски и това е черната кутия, която още не знаем какво представлява. След това са акцизите и ДДС, които са възможно най-ниските и там няма накъде да се мърда", обясни Трайков.

Найденов: Сините ме атакуват с фалшификат в. Стандарт

Разпространеният от СДС документ, според който шефът на Държавен фонд “Земеделие” Светослав Симеон се е оплаквал от натиск от страна на Мирослав Найденов, е фалшификат. Това заяви земеделският министър, цитиран от “Фокус.

По-рано днес сините поискаха оставките на Найденов и Симеонов заради писмо, в което тогавашния заместник-изпълнителен директор на фонда твърдял, че министърът настоявал “да се осигури предимство на проблемни проекти, неотговарящи на правилата на програмата, разработвани от определени консултантски фирми". Въпросният документ бил изпратен до бившата шефка на ДФ “Земеделие” Калина Илиева на 25 юни миналата година.

Вестникарска група България е изтеглила внушителен кредит от 25 млн. евро в. Новинар

Вестникарска група България е изтеглила внушителен кредит в размер на 25 млн. евро от „Уникредит Булбанк”, научи „Новинар”. Сделката е оформена с договор за кредит №40 от 23 март 2011 г., сочи справка в Търговския регистър. Лихвата е в размер на основния лихвен процент плюс надбавка от 5 пункта/процента. Кредитът е обезпечен със следните активи: Печатница София ЕООД, Агенция Стрела ЕООД, Вестникарска група България и Издателство за списания Медия ЕООД.

Според последните промени „Медийна група България холдинг” ЕООД притежава 80% от споменатите дружества. Останалите 20 на сто са собственост на „БГ Принт медия” ЕООД, управлявана съвместно от Любомир Павлов и Христо Грозев. Решението за тегленето на кредита е взето на Общо събрание на собствениците, на което Христо Грозев е бил представляван с пълномощно от Любомир Павлов. В понеделник Грозев е подал молба в Търговския регистър въпросното пълномощно да бъде оттеглено.

БДЖ е най-зле в цяла Европа в. Новинар

Вашият жп оператор е най-зле в цяла Европа, той просто трябва да бъде реформиран. Това заяви шефът на отдел "България" в главна дирекция "Регионална политика" на Европейската комисия Карстен Расмусен, който участва в годишната конференция "Стратегическа инфраструктура, България 2011. Приоритети 2020". Според него страната ни е изостанала на 100 процента с преструктурирането на жп оператора и няма как да има инвестиции в сектора до 2014 г., ако БДЖ не се превърне в ефективна компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:09 | 12.08.22 г.
fallback