fallback

БСП организира национален протест в събота

Промяна в икономическата политика може да има само с политическа промяна, според левицата

17:07 | 22.03.11 г.

В събота, на 26 март, БСП организира национален протест за всички, които смятат, че политиката на правителството е вредна и води страната към безпътица. Това обяви лидерът на партията Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

Според него властта се държи арогантно, а кабинетът отказва да се вземат мерки за компенсиране на доходите на най-бедните, съобщава Dnes.bg.

Протестът в столицата ще премине под лозунга "Червен картон за управляващите” и ще се включат партиите партньори на БСП в Коалиция за България, както и други леви и патриотични формации.

С националния протест социалистите искат да постигнат двоен ефект. От една страна, хората да изразят несъгласие с политиката на правителството и да го принудят да вземе мерки за компенсиране на доходите. "От друга страна, ще поискаме и оставката на кабинета, тъй като едва ли исканията ще бъдат изпълнени", поясни Станишев.

„БСП не се притеснява от предсрочни избори“, декларира лидерът на левицата. Той припомни, че само за тази година без работа са останали 100 хиляди души.

"Промяна в социалната и икономическата политика може да се случи само с политическа промяна", посочи още той. Иначе отделните социални протести щели да бъдат залъгвани, отлагани във времето и потискани с различни способи.

Ако дойде на власт, левицата обещава създаването на 200 хиляди нови работни места и падане на безработицата под 8%, както и отмяна на пенсионната реформа във всичките й параметри. Това е заложено в техния управленски проект в социалната и икономическата сфера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:25 | 29.08.22 г.
fallback