fallback

Булгартабак ще се приватизира чрез търг или конкурс

По-добрият вариант е да се избере метод, който предварително задава критериите към кандидатите, коментираха за Investor.bg от икономическото министерство

18:03 | 07.03.11 г. 3
Автор - снимка
Създател

Начинът на приватизация на „Булгартабак холдинг“ АД ще бъде чрез търг или конкурс. Това заявиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) в отговор на въпрос на Investor.bg.

Оттам отбелязаха, че това са едностепенни процедури, с изисквания, които допускат голям инвеститор, който ще развива пазарите на компанията.

По-добрият вариант е да се избере метод, който предварително задава критериите към кандидатите, но след подаване на ценовите оферти да има възможност да се подобрят някои параметри по техническата част, коментираха от министерството.

Оттам не уточниха кой от двата е предпочитаният от тях метод за приватизация на холдинга, но по принцип при конкурсна процедура могат да се задават повече критерии към потенциалните инвеститори, като например обем инвестиции, запазване на работни места и т.н., докато при търг основният или понякога единственият критерий за избор на даден кандидат е предложената цена.

Предстои до два-три дни да бъде избран от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол методът за приватизация на „Булгартабак холдинг”, посочиха от МИЕТ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:25 | 14.09.22 г.
fallback