fallback

Преглед на печата за 7 март

07:38 | 07.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

БОРКОР по храните ще изобличава спекулата със сайт в. Сега

Новото спецзвено срещу спекулата ще изобличава фирми в специализиран сайт, в който всеки ден ще се публикуват цените на млякото, кашкавала, сиренето, а също и стойностите на суровините, от които са направени. Така ще се онагледява оскъпяването на основни храни от фермата до хипермаркета. "Информацията ще е интересна и за търговците, понеже за тях порталът ще е вид "виртуална борса", обяви аграрният министър Мирослав Найденов.

Правителството намали бедните, но увеличи разходите за тях в. Сега

По всички закони за социално подпомагане през 2010 г. е отчетено намаление на броя на лицата в сравнение с 2009 г., но не и на общо изхарчените пари. Единствено децата с увреждания се оказват повече. Това става ясно от справка на Агенцията за социално подпомагане, изготвена за "Сега", и от отчета на социалното министерство за 2010 г.

Социалният министър Тотю Младенов се похвали в парламента, че миналата година въпреки кризата ведомството е разпределило с 53 млн. лв. повече по програми за социална защита, които включват социалните помощи, помощите за отопление, детските надбавки и интеграционните добавки. През 2009 г. изхарчените пари за социална защита са били 716.2 млн. лв., докато за м.г. те са 769.2 млн. лв.

Тютюнът за пушене скочи с 24 процента в. Новинар

Средно с около 24 процента са се увеличили цените на всички видове тютюн за пушене, регистрирани на пазара, показва справка в регистъра за тютюневи изделия към Министерството на финансите. Българските марки "Кинг", "Съни" и "Мелник" са с нови цени. Увеличението е по-голямо, отколкото това при вносния тютюн.

Пакет "Мелник" от 40 грама, произведен от "Булгартабак", ще струва 7.80 лева. Досега той се продаваше срещу 6.60 лева. Такова количество се предлага и от частните "Слънце Стара Загора табак" и пловдивската "Кингс табако". Марките "Съни" и "Кинг" ще се продават срещу 8.20 лева вместо за 6.50 лева. Опаковки с по 25 г тютюн ще струват с 24% повече – 5.20 лева. От пловдивската фабрика "Кингс" пускат на пазара нови разфасовки по 20 грама, които ще се продават срещу 4.20 лева.

БСП: Пари има, но за нуждите на кабинета в. Новинар

"Пари има, но за техни нужди. Пари има за администрация, магистрали, но не и за социална дейност". Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод скока на цените. Според него няма никакви компенсираща политика от страна на правителството, а единственото извинение било, че няма пари. Станишев определи като огромен проблем несъбираемостта на приходите в бюджета.

Лидерът на столетницата подчерта, че за партията му е политически по-изгодно ГЕРБ да изпие горчивата чаша до дъно заради бързата загуба на доверие.

Баровци купуват палати на далавера в. Стандарт

Бум на продажбите на луксозни имоти отчитат брокери през последните 4-5 месеца. Сделки се сключват само на пазарни цени, с преговори се свалят до 30% от офертната цена, обясни управителят на "Юник Естейтс" Весела Илиева. Според нея последното тримесечие на 2010 г. е било изключително силно за този сегмент от пазара.

В най-престижния район на Докторската градина в столицата с пазарлък се смъкват до 500 евро на квадрат - от 3000 до 2500 евро. Търсят се апартаменти с добра локация в идеалния център и на престижен адрес, обясни Илиева. Новото е, че вместо нови сгради в момента най-желани са аристократичните апартаменти с високи тавани, просторни помещения и няколко спални.

Никой не иска самолетите на Божков в. Стандарт

Няма мераклии за самолетите на Васил Божков. Скъпарските машини все още са на тезгяха, обявен за публична продан от съдия-изпълнител. Търгът за чесната и лиърджета е бил отложен в края на миналата година. Те се продават съответно за 4 млн. и 6 млн. лв. Според запознати това са 75% от пазарните им стойности. Машините се предлагат заради задължения към банка.

Мотоциклет, кораби и часовници са сред най-атрактивните предмети, обявени за продан на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители. Луксозните играчки са иззети от хора, които не могат да си платят дълговете. Чисто нов "Кавазаки Класик Турър", иззет директно от шоурум на фирмата, си търси нов собственик срещу начална цена от 15 000 лв. Според запознати за тази сума стои и почти непродаваем скъпарски часовник.

В митниците ще има ново звено за борба с наркотрафика в. Дневник

Ден след критиките в доклада на Държавния департамент на САЩ, според който през миналата година способността на българската агенция "Митници" да се бори с трафика на наркотици е отслабнала, беше обявено създаването на ново звено в агенцията за тази цел.

Премиерът Бойко Борисов събра на среща в Министерския съвет с американския посланик Джеймс Уорлик вътрешния министър Цветан Цветанов, външния министър Николай Младенов и шефа на митниците Ваньо Танов. Той съобщи, че с Танов са обсъдили възможността новата структура да работи по трансгранични операции заедно с аналогичното звено за борба с организираната престъпност в МВР и съвместно с Американската служба за борба с наркотиците.

Бивш собственик на фалирали банки опитва отново да влезе в сектора в. Дневник

Бившият собственик на фалиралите през 1997 г. Банка за земеделски кредит и Добруджанска банка Атанас Тилев иска отново да навлезе в банковия сектор у нас. Това може да стане чрез компанията "Експат капитал", в която той притежава чрез свое дружество 34%, а останалите са собственост на бившия министър Николай Василев от кабинетите "Сакскобургготски" и "Станишев" и Никола Янков, бивш член на кабинета на царя.

"Експат капитал" е подал обвързваща оферта за покупката на 49.99% от капитала на Българо-американска кредитна банка, които в момента са собственост на ирландската Allied Irish Banks (AIB). Така информацията, която от известно време се носи в банковите среди, вече е потвърдена официално.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:09 | 27.08.22 г.
fallback