fallback

Испания ни подкрепя за Шенген

Премиерът на страната Сапатеро ще посети България през май

20:47 | 04.03.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

"Испания подкрепя България за присъединяването й към Шенгенското пространство", заяви министър-председателят Хосе Луис Сапатеро по време на срещата с премиера Бойко Борисов в Мадрид, съобщава dnes.bg.
 
Сапатеро допълни, че страната му оценява високо усилията, които България полага за изпълнението и на последните технически критерии за членство, съобщи правителствената пресслужба.
 
Двамата премиери изразиха желание за задълбочаване на стратегическото партньорство в рамките на ЕС. Те обсъдиха и икономическата обстановка на Балканския полуостров и събитията в Северна Африка и конкретно в Либия.
 
"Много е тежко положението. Ние утре имаме готовност да изпратим голям самолет. Нашият външен министър Младенов ми каза, че всичко е окей, за да се извозват хора. Просто положението там става все по-зле", каза след срещата премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция Фокус.
 
По рано по време на бизнес форум в Мадрид Борисов изрази загриженост за изхранването на света. По думите му в следващите месеци кризите в света ще бъдат заради липса на вода и храна, а след това заради липса на петрол и енергия.
 
През май испанският премиер ще посети България. Тогава на бизнес форум ще бъде обсъдена възможността за идването на испански фирми у нас, които да поемат различни поръчки по инфраструктурни проекти.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:13 | 12.09.22 г.
fallback