fallback

Фермерите ще получават субсидии само срещу документ за платени данъци

Няма да се допускат до подпомагане кандидати, които имат неплатени задължения към бюджета, коментира изпълнителният директор ДФ "Земеделие"

11:32 | 25.02.11 г. 4

За да получат националните доплащания на площ за 2010 г., земеделските производители трябва да представят удостоверения за платени данъци, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”.

От разплащателната агенция информират, че е необходимо към 28 февруари 2011 г. производителите да са изчистили данъчните и осигурителните си вноски към държавата. Решението е одобрено късно снощи на заседанието на Управителния съвет на фонда.

„Не се допускат до подпомагане кандидати, които имат неплатени задължения към публичния бюджет на България”, припомни изпълнителният директор на фонда Светослав Симеонов.

За животновъдите, които първи получиха миналогодишните си национални доплащания на глава животно, в размер на 82,5 млн. лв., срокът беше удължаван неколкократно заради ненавременно погасяване на изискуемите данъци и осигуровки. По тази причина плащанията бяха извършвани на няколко транша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:51 | 12.09.22 г.
fallback