fallback

Премиерът уволни шефа на Техноекспортстрой, защото пратил самолет в Либия

"Изпратил съм самолет, за да си прибера закъсалите работници в Либия, и утре, ако се наложи, и утре ще изпратя", коментира уволненият Емил Коцев

16:21 | 23.02.11 г. 6
Автор - снимка
Създател

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че днес е уволнил директора на държавната фирма "Техноекспортстрой" Емил Коцев. „Някои се опитваха да си направят евтин PR на гърба на външно министерство“, каза Борисов.

По думите му, парите за втория самолет са 100 процента от 100-процентово държавна фирма, която той и министър Плевнелиев са разпоредили да транспортира българите.

„Направих кадрови промени в тази фирма, просто уволних директора“, заяви Борисов, цитиран от БТА.

Той отбеляза, че и двата самолета, които са изпратени в Либия, са кацнали и има готовност при необходимост отново да се изпрати транспорт.

Вчера към Либия излетяха два български самолета. В 16,15 часа излетя правителственият "Еърбъс", а около 18 часа от летище София към Триполи излетя втори самолет "Еърбъс" на "България Ер", който беше нает от "Техноекспортстрой". В 3,40 часа през нощта в София кацна самолетът на "България Ер" с българите от Либия. Правителственият самолет се върна днес в София в 10 часа, като докара само една българка и други чужди граждани.

„Аз съм правил PR, ако въобще можем да говорим за това, само в полза и от името на премиера Борисов. Никъде не съм казвал нищо друго, освен че е по негова препоръка. Ако говорим за това, че съм изпратил самолет, за да си прибера закъсалите работници в Либия, ами и утре, ако се наложи, и утре ще изпратя. Пари се печелят, човешкият живот не се връща. Изпреварихме всички, бяхме едни от първите. Само че аз ден и половина се занимавах с разрешението за кацане и изтегляне на нашите работници", коментира Емил Коцев пред Дарик радио.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:43 | 10.09.22 г.
fallback