fallback

Левицата иска от Тотю Младенов конкретен план за увеличаване на доходите

В противен случай ще се настоява за оставката на социалния министър

16:01 | 23.02.11 г.

Ако социалният министър Тотю Младенов не представи конкретен план за увеличаване на доходите, по-добре да си подава оставката и да не мъчи и себе си, и държавата, коментира Корнелия Нинова от Коалиция за България.

Този петък, по искане на левицата, парламентарният контрол ще започне с дебат по тази тема, в който ще участва и социалният министър, съобщи БТА.

От БСП цитираха данни на националната статистика, според които само за януари основните хранителни продукти са скочили с 1,8 на сто спрямо декември миналата година. Тенденцията е те да продължат да растат и през март, отбеляза Корнелия Нинова. „Основното оправдание на правителството, че такава е международната конюнктура, не е вярно“, категорична беше тя.

Депутатът се аргументира с изчисленията на международната организация по храните, които отчитат поскъпване на продуктите от зърнени култури от 3 процента за януари, докато у нас това увеличение е с 8,3 на сто. „Месото също се продава все по-скъпо в България, докато на международните пазари цената му пада“, посочи Нинова.

Според Коалиция за България виновно за това състояние е не само международното положение, а и сбърканата политика на правителството по отношение на производството на български храни и земеделските производители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:07 | 26.08.22 г.
fallback