fallback

БСК: Приветстваме намеренията за въвеждане на Пакт за финансова стабилност

От камарата припомнят, че още на 1 май 2010 г. са предложили прилагането на принципите на т. нар. бюджетен (финансов) борд

15:38 | 23.02.11 г.

Приветстваме намеренията за въвеждане на Пакт за финансова стабилност, с който законово да бъдат пресечени опитите на политици за въздействие върху икономиката. Това е записано в официалната позиция на Българската стопанска камара по повод предложения вчера от финансовия министър Симеон Дянков Пакт за финансова стабилност.

От камарата припомнят, че още на 1 май 2010 г. са предложили прилагането на принципите на т. нар. бюджетен (финансов) борд.

Пактът за финансова стабилност трябва да бъде последван от бързо транспониране на Директивата на ЕС (2000/35/ЕО) за 30-дневното плащане от страна на държавата към бизнеса, както и да бъдат създадени публични регистри на салдото по ДДС, невърнатите акцизи и дължимите плащания по обществени поръчки, в изпълнение на антикризисните мерки от 2010 г.

Според ръководството на БСК изключително важно е всички тези промени да бъдат осъществени преди предстоящите местни и президентски избори.

От държавата очакваме да провежда политика, да регламентира правила и да контролира спазването на тези правила, а не да се намесва пряко в икономиката, пише в официалното становище на стопанската камара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:37 | 03.09.22 г.
fallback