fallback

Саудитска Арабия: Няма място за паника заради доставките и цените на петрола

Това е заявил министърът на петрола и минералните ресурси на Саудитска Арабия Али ал-Наими пред министъра на икономиката Трайчо Трайков

18:02 | 22.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Министърът на петрола и минералните ресурси на Саудитска Арабия Али ал-Наими увери днес българския си колега Трайчо Трайков, че въпреки вълненията в Либия и региона няма място за паника, нито опасност за доставките и цените на петрола.

Това съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) относно посещението на Трайчо Трайков в Рияд (Саудитска Арабия) във връзка с провеждащия се там Международен енергиен форум (МЕФ), на който и нашата страна подписа хартата на форума заедно с още 86 страни. Документът подлежи на ратификация от парламента.

Aл-Наими е запознал Tрайков с плановете на Саудитска Арабия да развива ядрена и соларна енергетика. Обсъдени са възможностите за обмен на опит в областта на соларните технологии.

Министърът на търговията и индустрията на Саудитска Арабия Абдула Ахмед Риза, с когото министър Трайков също е разговарял в Рияд, го е уверил, че стабилността в страните от Залива ще бъде запазена.

На срещата е станало ясно, че Саудитска Арабия се интересува от български млечни продукти, които са добре познати там, и от висококачествен вълнен текстил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:31 | 13.09.22 г.
fallback